Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Október 08. 07:51, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Olimpikonok nyomdokaiban - Vízilabda-szakosztály indul Szentendrén - VIDEÓ

Olimpikonok nyomdokaiban - Vízilabda-szakosztály indul Szentendrén - VIDEÓ

Vízilabda-szakosztályt indít Szentendre, a szakmai munkában két világbajnok válogatott játékos, Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert is szerepet vállalt. Az utánpótlás-nevelő központ megalakulását a minap jelentették be.

Hétfőn zajlott le a V-8-ban a vízilabda utánpótlás-nevelő központ megalakulását ünnepélye. Az eseményen részt vett Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert, akik alapító tagjai a pólós szakosztálynak. A két klasszisunk mellett többek közt Verseghi-Nagy Miklós a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje valamint Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára is megjelent, mivel a város kezdeményezését a szakosztály megalapításában és az utánpótlás-nevelő központ felállításában a vízilabda szövetség is támogatta.

Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok vízilabdázó szerint, ha kinövi magát a klub, akkor hat-hét éven belül akár egy elsőosztályú szakosztályt is lehet indítani Szentendrén.

Nemcsik Balázs hozzátette Szentendrén minden feltétel adott, a gyönyörű uszodában adta magát a szükség, hogy egy magas szintű, a város által támogatott egyesület működjön.

Verseghi-Nagy Miklós pedig kifejtette, hogy a 27 ezres város lakosságának egyharmada 18 év alatti, ezért a fiatalok sportolása kiemelten fontos Szentendrén, hozzáfűzve, reméli, hogy egy-két kiemelkedő sportoló Szentendréről, ebből az egyesületből fog majd elindulni.

A szakosztály ünnepélyes megnyitóját végül egy gálamérkőzés zárta, melyen a város öregfiúk csapata és világbajnok válogatott pólósok is játszottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén