Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Június 04. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Organikus- és a geometrikus világ képeken a Pajor-Kúriában

Organikus- és a geometrikus világ képeken a Pajor-Kúriában

Pénteken nyílik meg Balogh László Friss művek kiállítása a Pajor-Kúriában. A tárlat akril képein szintetizálódik a kibékíthetetlennek tűnő két képteremtő tényező az organikus- és a geometrikus világ.

Balogh László Friss művek című kiállítása pénteken 17 órától látható a Pajor-Kúriában. A tárlat akril képein szintetizálódik a kibékíthetetlennek tűnő két képteremtő tényező az organikus- és a geometrikus világ – fogalmazott a kiállítás kurátora, Herpai András
művészettörténész ajánlójában.

A képet a művész három képtérre bontja fel, amelynek színei finom ellentétbe kerülnek mind minőségi- mind a magában való kontraszt alkalmazásával. Ezzel a módszerrel erős térhatást ér el a képen, amelynek súlypontjában, az aranymetszés vonalában jelenik meg egy lágy vonallal körülhatárolt figura. Ennek hatására óhatatlanul felmerül bennünk a kérdés: mi tekintünk a képbe, vagy a szereplő tekint ki ránk?

Részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.