Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Augusztus 29. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Örökbefogadó napok - segítsük a Szentendrei Árvácskát

Örökbefogadó napok - segítsük a Szentendrei Árvácskát

Örökbefogadó napokkal vár szombaton és vasárnap Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület Szentendrén és Óbudán, valamint az ősszel az Állatok világnapja alkalmából is programokat szerveznek az állatbarátok.

Örökbefogadó napok
Örökbefogadó napokkal vár mindenkit a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület augusztus 31-én és szeptember 1-én a Szentendre Éjjel-Nappal rendezvényen, ahová egész napos kitelepülést szervez az egyesület. Az Árvácska stand a Fő téren áll majd játékos foglalkozásokkal.

Emellett augusztus 31-én az Auchan Óbuda ünnepi rendezvényén is egész napos kitelepüléssel várja az érdeklődőket a bevásárló központba a szentendrei szervezet. A program itt is az örökbeadás ösztönzése, ivartalanítás szükségességének népszerűsítése, játékos állatvédelmi foglalkozás gyerekek részére.

A rendezvényen befolyt bevételt a menhelyi állatokra fordítja a bajbajutott egyesület, mely továbbra is szívesen fogad adományokat a 150 kutya és 100 cica napi ellátására, gondozására. Akár bankszámlára, akár telefonon a 13600-as számon a Szentendrei Állatvédő Egyesület 64-es kódjának kiválasztásával. A hívás díja 250 forint.

Bankszámla szám:
Dunakanyar Takarékszövetkezet
64700076-10006234

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület

Állatok világnapja
Idén október 6-án vasárnap délelőttre tervezi Szentendrén az Árvácska az Állatok világnapja ünnepi rendezvényét, melyen felvonulás, különféle kutyás programok, árusítás szerepel a programok között.

Előtte azonban az egyesület részt vesz a társ állatvédők által szeptember 28-án a Pestújhelyi Közösségi Házban szervezett egész napos állatok világnapi ünneplésen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.