Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Május 13. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/MTI/MTI Fotó: Balázs Attila

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható - FOTÓK

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható - FOTÓK

Helyenként viharossá fokozódik a szél ma is, többfelé várható zápor, zivatar. Az erős szél miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, valamint a rendőrség is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, ahol az önkormányzat harmincnyolc embert ideiglenesen a helyi közösségi szálláson helyezett el. Emellett harminckét helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Szegeden a várost szombat éjszaka erős széllel és jégesővel elérő vihar okozta károk elhárítása miatt, sőt mindezen kívül még több tucatnyi helyen kérték a tűzoltók segítségét az országban.

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható

Jelenleg is erősen fúj a szél Pest megyében, a viharos széllökések pedig nemcsak az ingatlanokban okozhat károkat, hanem csökkenthetik a járművek menetstabilitását, erre főként a nagyobb tehergépjárművek előzése során kell fokozottabban odafigyelni.

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható

A várható időjárás a héten
Hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor, keleten, északkeleten viszont többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul.

Kedden nyugaton kevesebb, keleten több felhő várható, ott eső, zápor is kialakulhat. A maximum-hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Szerdán nyugaton időnként, keleten még többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ott záporok is előfordulhatnak. Az éjszakai órákban 6-11 fok várható, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napsütésre is számítani lehet, de főként a Dunától nyugatra lehetnek záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Pénteken már bárhol előfordulhat zápor, zivatar, de több-kevesebb napsütés is várható. A nappali maximumok várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap főként a nyugati és középső részeken lehetnek záporok, zivatarok. Napközben 21-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.