Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 11. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Skanzen

Őszi Nagytakarítás a Skanzenben – ötletek, tippek, móka és kreativitás

Őszi Nagytakarítás a Skanzenben – ötletek, tippek, móka és kreativitás

Ötleteket, tippeket ad Őszi Nagytakarítási rendezvényén a Skanzen ezen a hétvégén, egyebek közt, hogy hogyan hasznosítsuk régi holmijainkat. Mindemellett színes programok várják az érdeklődőket.

Minden évszak külsőnk, belsőnk megújításán túl lakásunk és kertünk gondozását, karbantartását is magával vonzza. Ősszel sincs ez másként, amikor már a hidegre készülünk, a nyár hozta utolsó terméseket eltesszük télire, gardróbunkat átrendezzük, hogy a melegebb ruhák kerüljenek előrébb, és persze átgondoljuk mit is lehet kiselejtezni. De nem mindennek kell kukában landolnia, közülük sokat újra felhasználhatunk. Októberi Őszi Nagytakarításunk során ötletet adunk arra, miként készüljünk télire, hogyan hasznosítsuk régi holmijainkat, legyen az ruha, ékszer vagy éppen faanyag. S, talán a végén kiderül, nem is olyan rossz egy nagytakarítás, lehet benne móka, kreativitás is” – olvasható a Skanzen tájékoztatójában.

A Skanzen Őszi Nagytakarítás rendezvényének a Kisalföld tájegység ad otthont október 12-én és 13-án, 9 és 17 óra között.

Programok
Újravarrva - bőr és textilhulladékok újrahasznosítása (Jánossomorjai lakóház, X-5)
TEkerd! - saját agyagedény díszítése (Jánossomorjai lakóház, X-5)
„Műhely a szemétdombon” - Cellux Csoport alkotóműhelye, hasznátárgyak készítése különböző hulladékokból (Bogyoszlói lakóház, X-7)
Takarékos háztartás - Szárnyas Ízvadász, Hódítás a konyhában, Laktózmentes Fakanál blogger szakácsok sorgoskodnak a konyhában(Ásványrárói lakóház, X-13)
Őszi gardrób frissítés - Ruhateregetés, Ruha- és ékszer csere-bere (Rábcakapi lakóház, X-14)
HelloWood workshop - fahulladékból birka készítés (Undi lakóház, X-1)
Gyertyamártás - a mindig újraformálható viasz (Jelölés a térképen: X-4)
Tárlatvezetés -”A paraszti háztartásban nem volt szemét?” címmel 2013. október 12-én (szombaton) dr. Sári Zsolt, 2013. október 13-án (vasárnap) dr. Bereczki Ibolya vezetésével Indulás: mindkét napon 14:00 órakor a Jánossomorjai fogadalmi kápolnától (Jelölés a térképen: X-3)
Vásár (Jelölés a térképen: X)
Ízmanufaktúra, design kézművesek: Bakelit Design, Norsy Design

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek