Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Április 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt év után rendőrkézen

Öt év után rendőrkézen

A Szentendrei Rk. Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott rablás bűntett és erőszakos közösülés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. László 48 éves pomázi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2010. június 28-án az esti órákban belökte egy csobánkai ház bejárati ajtaját és a lakásban rátámadt a 85 éves sértettre, akit a földre lökött. A férfi eközben az idős asszonytól pénzt követelt. M. László átkutatta a lakást és többször fellökte, megfenyegette a sértettet azzal, hogy megöli. Ekkor a néni közölte a gyanúsítottal, hogy a pénz a konyhában van. A 48 éves férfi megragadta a sértett nyakát és kihúzta a konyhába, ahol a megfélemlített asszony átadta neki a követelt készpénzt. Ezután a férfi a sértettet rálökte a kanapéra és szeméremsértő módon fogdosta, simogatta, valamint csókolgatta. A gyanúsított ekkor az utcán fényt látott, ezért a cselekményét abbahagyta és elment a helyszínről.

A bejelentést követően a szentendrei rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkihallgatást. A végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként öt évvel később azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Lászlót. A pomázi férfit a nyomozók 2015. szeptember 28-án 13 óra körüli időben lakásában elfogták és a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság két nappal később elrendelte M. László előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt