Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 17. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

Öt jelölt, egy választás, több tudnivaló

Öt jelölt, egy választás, több tudnivaló

Jövő vasárnap időközi önkormányzati képviselő választás lesz Szentendre püspökmajori választókerületében. Öt jelölt közül választhatnak a szavazók, az akadályozottak mozgóurnát igényelhetnek.

Időközi képviselő választás lesz Szentendrén a 4. számú választókerületben jövő vasárnap. A több mint kétezer szavazó két választóhelyen adhatja majd le voksait reggel 6 órától este 7 óráig.

Molnár Ildikó címzetes főjegyző felhívja a püspökmajori választók figyelmét arra, hogy tájékozódjanak afelől, pontosan melyik szavazóhelyiségbe kell menniük. Ezt a már megkapott értesítőjén mindenki megtalálja. Az egyik szavazókör a Móricz gimnáziumban, míg a másik a Barcsay iskolában lesz.

Az értesítővel egyébként a szavazatszámláló bizottság munkáját is segíthetik a választok, ezzel ugyanis könnyebbé válik a voksoló keresése a névjegyzékben. Ez nem kötelező, szemben azzal, hogy mindenki csak érvényes okmányokkal adhatja le szavazatát. Molnár Ildikó ezért kéri a választókat, hogy még idejében ellenőrizzék papírjaik érvényességét.

Aki esetleg egészségi okok miatt nem tud a helyszínen szavazni, mozgóurnát igényelhet. Ezt írásban, saját aláírással kérheti bárki március 22-éig a Polgármesteri Hivatalba eljutatott levélben. Ehhez nyomtatvány tölthető le a város honlapjáról!

A szavazáson öt jelölt közül lehet választani:
Dr. Görög Balázs – LMP
Horváth Győző – Fidesz-KDNP
Kádár Péter – Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület
Miakich Gábor – Magyar Szocialista Párt
Soláry József – Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: