Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Augusztus 05. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Ötven szentendrei zarándok Krakkóban

Ötven szentendrei zarándok Krakkóban

Ötven szentendrei zarándok vett részt a Katolikus világtalálkozón, amit a lengyelországi Krakkóban rendeztek meg idén.

Évente találkoznak a világ katolikus fiataljai Rómában a katolikus világtalálkozón, minden harmadik évben a másik kontinens ad otthont ennek a különleges milliókat megmozgató rendezvénysorozatnak, amit idén Lengyelországban, Karkkóban tartottak. A magyar fiatalok, köztük a szentendreiek is, Krakkóban és a város környékén található településeken leltek otthonra az elmúlt héten, ahol élő tapasztalatot szereztek nemcsak a lengyel vallásosságról, a dél-lengyelországi kultúráról és vendégszeretetről is.

Annak ellenére is több millióan vettek részt a Ferenc pápa által is megtisztelt eseményeken, hogy az elmúlt időszakban több, a keresztény világot ért támadás is történt Európa szerte. A szentendrei látogatók is mindvégig biztonságban érezték magukat, bár volt olyan is, ki visszamondta az utazást.

A Szentendrei Szent Erzsébet Karitasz olyan baráti kapcsolatokra tett szert a lengyel testvérszervezettel, akikkel a jövőben több alkalommal is terveznek együttműködést.

Fotó: salvator.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás