Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. December 02. 08:17, kedd | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Pályán a legnagyobb és legkisebb szentendrei kosarasok - összefoglalók

Pályán a legnagyobb és legkisebb szentendrei kosarasok - összefoglalók

Nagy hátrányt dolgozott le a hétvégi fordulóban a szentendrei felnőtt kosárlabda csapat Csepel ellen, végül azonban ezúttal nem jött össze a győzelem. A legnagyobbak mellett a legkisebbek is pályára léptek.

SzKSE – Boci Klub, BC Csepel I. (Baján Domonkos összefoglalója)
2014.11.30, 16:00, Leányfalu

Felnőtt csapatunk a szokásos szombat esti időpontot az all-star gála miatt egy vasárnap délutáni időpontra cserélte, így délután 4-kor fogadtuk a csepeli alakulatot. A Boci Csepel az élvonalba tartozik ebben az NBII-es bajnokságban, ezért előzetesen egy kemény, színvonalas meccsre számítottunk.

A kezdés és nagyjából az egész első félidő azonos játékképet mutatott, mind a két oldalon sok helyzet alakult ki, a különbség csupán abban mutatkozott meg, hogy a csepeliek ezt igen hatékonyan ki is használták, mi pedig rontottunk távoli dobásokat és sajnos egy-két ziccert is. A védekezésünk sem volt tökéletes, többször is sikerült könnyű kosarat kapnunk egyszerű befutásokat követően. Így alakult ki az első félidő részeredménye, 39-58, amelyben nem a majdnem 20 pontos vendég vezetés volt igazán fájó, hanem az 58 kapott pont, mindössze kettő negyed alatt…

A harmadik negyedben aztán csapatunk új erőre kapott, egy fokozattal feljebb kapcsoltunk védekezésben, méghozzá eredményesen. Ennek köszönhetően az ellenfél sokat hibázott, nekünk pedig mind több és több lehetőségünk volt, hogy gyors és könnyű kosarakkal csökkentsük a különbséget. Ez sikerült is, a harmadik negyed eredménye 20-6 lett, a 19 pontos hátrányt 5-re faragtuk. A negyedik negyedben a kemény védekezés dominált továbbra is, az ellenfél viszont nem akarta elereszteni ezt a meccset, úgyhogy nem tudtunk igazán közel kerülni a fordításhoz. A végjáték is ebben a szellemben kezdődött, mutatkozott még esély a bravúrra, azonban ezt sajnos elszalasztottuk egy-két utolsó két percben elkövetett hibával.

Összességében, a várakozásoknak megfelelően egy színvonalas és kemény meccset játszottunk. Csapatunk szinte minden tagja lehetőséget kapott a pályán, és küzdött is becsülettel. Köszönjük lelkes szurkolóinknak, akik ismét megmutatták, hogy a nehéz helyzetekben mellettünk állnak – gondolok itt a második félidőben hallható hangerő növekedésre. Végül pedig gratulálunk a Csepelnek a győzelemhez.
Végeredmény 70-81
Várunk mindenkit szeretettel következő meccsünkre: december 6, szombat 18:00, Leányfalu! Hajrá Szentendre!

Gyerekcsapat is a pályán (Sztanev Andrea edző beszámolója)

A szezon második fordulójának első mérkőzésén a Gödöllői SK csapatával találkoztunk. Az első félidőben sok lehetőséget nem tudtunk pontra váltani, bár bátran támadtunk. Védekezésünk is lehetett volna hatékonyabb.
A második félidőben megtáltosodtunk, ebben a negyedben csak egyetlen pont hátrányunk volt. Az utolsó negyedet ismét ellenfeleink nyerték, de már kevesebb különbséggel, mint az első félidőben. Összességében az előző fordulóhoz képest bátrabb, kiegyensúlyozottabb játékot játszottatok. Nagyon sokat bátorodtatok és csapatként dolgoztatok a pályán. Jó úton járunk!

Pontszerzők:
Lálóczki Levente 14
Gyürk Zsigmond 10
Sólyom László 7
Déri Boldizsár 2
Marek Miklós 2
Rubovszky Jónás 2
Szabados Ádám 1

A második mérkőzésünkön a Százhalombattai Batta Boys csapata ellen léptünk pályára. Jobban kezdtük a mérkőzést, szoros küzdelemben a 9. percben lépett meg ellenfelünk 5 ponttal. A második negyedben már kevésbé voltunk ponterősek.
A második félidőben egyre jobban partnerei voltunk ellenfelünknek. Szép támadásaink voltak, bár nem mindig sikerült pontot érően befejeznünk. Van még miben fejlődnünk, de már időnként meg-meg villantottuk oroszlán körmeinket. Hajrá Szentendre!

Pontszerzők:
Gyürk Zsigmond 13
Sólyom László 11
Lálóczki Levente 10
Déri Boldizsár 7
Marek Miklós 7

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe