Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. November 12. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: Vágvölgyi Fanni/ Albert Döme

Pályán a szentendrei ifjú kosarasok: egy győzelem, egy vereség

Pályán a szentendrei ifjú kosarasok: egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség a szentendrei kosarasok hétvégi mérlege: a közelmúltban debütált lányok idegenben a gyöngyösiektől ugyan kikaptak, de kezd összeállni az együttes, míg a junior fiúk legyőzték a tatabányaiakat.

Szentendrei KSE - Gyöngyösi SI DSZSE

Szombaton a szentendrei kadet lány csapat, a Gyöngyösi SI DSZSE csapatával mérkőzött, a találkozó során a szentendrei lányok 21 ponttal maradtak alul. A Szentendrei Kosárlabda SE Lány csapatának ez volt az első Leányfalun megrendezett mérkőzése, így hazai közönség előtt először lépett pályára az együttes. A lányok kicsit bátortalanul, összeszedetlenül kezdték a meccset, pontatlan passzokat adtak, így a rutinosabb, összeszokottabb gyöngyösi csapat több-ször is megszerezte a labdát és gyorsindításokkal fejezte be akcióit. Az első negyed 9-25-tel zárult.
A szentendrei lányok az első negyedben elkövetett hibáikat próbálták hihetetlen nagy erőfe-szítéssel kijavítani a meccs hátralévő részében. Az utolsó három negyedben az eredmény mindig közel egállal zárult.

A második játékrészben az alakulat összeszedte magát, és csapatként tudott játszani. A szép játékot mellett a negyed 8-12-es eredménnyel zárult. A félidőben lányaink megbeszélték hibá-ikat, majd továbbra is összpontosítva újabb jó támadásokat mutattak be, sőt a harmadik ne-gyedet a szentendrei lányok nyerték 17-15-re. Majd jött a hajrá, amely gyönyörű összjátékkal hasonló eredménnyel zárult, mint a második negyed (10-13).
A szakvezetés szerint a csapat kezd egyre jobban összeszokni, csapatként játszani, amelynek eredménye, hogy összességében jobb játékot láthattunk tőlük, mint az első mérkőzésükön, amelyet a Gödöllői Sportklub ellen játszottak.

A mérkőzés végeredménye: Szentendrei KSE - Gyöngyösi SI DSZSE 44-65


Szentendrei KSE - Tatabányai Kenguruk KCKE

Szombaton a lányok mérkőzését követően a Pest megyében induló junior fiúk csapata lépett pályára a Tatabanyai Kenguruk KCKE alakulata ellen. A tavalyi szezonban a kadet együttes már többször is játszott a tatabányaiak ellen, így valamennyi fontos információval rendelke-zett az ellenfélről. Tatabánya a meccs kezdetétől védekezésben a zónázást alkalmazta, amely ellen az idei szezonban a fiúknak még nem nagyon kellet játszaniuk. Így számukra ez egy plusz kihívást jelentett. Sok pontatlansággal, ebből eredően eladott labdákkal játszottak a szentendrei játékosok, emellett sok üres lehetőség is kimaradt, de végül sikerült felülkereked-niük és győzelemmel zárták a mérkőzést.

A mérkőzés végeredménye: Szentendrei KSE - Tatabányai Kenguruk KCKE 77 – 46

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.