Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Október 13. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Pályaválasztás előtt

Pályaválasztás előtt

A szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolában a felvételi előkészítők mellett, a középoktatási intézmények bemutatóival próbálják megkönnyíteni a diákok továbbtanulással kapcsolatos döntéseit.

Október 10-én a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium mutatkozott be a diákoknak.

Határidők, dátumok sokaságában kell eligazodniuk idén is a nyolcadikosoknak és szüleiknek. Lassan elkezdődnek a középiskolák bemutató órái, tájékoztatói, akadnak olyan intézmények is aki az általános iskolákban mutatják be programjukat, felvételi rendszerüket a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek. Ilyen bemutató órának adott helyszínt október 10-én, a Barcsay Jenő Általános Iskola, ahol a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium igazgatója ismerkedett a tanulókkal.

Az általános iskolák több lehetőséggel segítik diákjaikat a továbbtanulásban, Barcsay iskolában már hetedik osztályban elkezdődnek a felvételire felkészítő órák. A központi írásbeli felvételit 2017. január 21-én írják majd a diákok. A nyolcadikosok között folyamatos téma a továbbtanulás, vannak akiknek már határozott elképzelései vannak a jövőre nézve, a városi intézmények mellett Budapesten képzelik el középiskolai tanulmányaikat a legtöbben.

A szentendrei középiskolák novemberben várják majd a szülőket tájékoztatóikkal, ezt követően pedig a leendő diákoknak szólnak majd a bemutató órák és a próba felvételik az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: