Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. November 18. 08:32, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Páratlan színház, ősbemutatók Szentendrén

Páratlan színház, ősbemutatók Szentendrén

Komédiák, zenés-táncos vígjátékok, klasszikus drámák, ősbemutatók, musicalek és ifjúsági darabok is szerepelnek az Ivancsics Ilona és Színtársai repertoárján. Hamarosan újabb darabokat mutat be Szentendrén a társulat.

Ivancsics Ilona társulata 2007-ben alakult meg, akkor még Száguldó Orfeumként, ám azóta a társulat állandó szentendrei otthonnal Ivancsics Ilona és Színtársai néven szórakoztatja a közönséget. Ivancsics Ilona a Pesti Műsornak adott nyilatkozatában a minap kifejtette, mostanra a repertoár rendkívül sokszínű lett, hiszen komédiák, zenés-táncos vígjátékok, klasszikus drámák, ősbemutatók, musicalek és már ifjúsági darabok is várják a közönséget Szentendrén. Mindemellett pedig számos olyan művet láthatunk a társulattól, melyeket a magyar színházak már vagy nagyon régen mutattak be, vagy egyáltalán nem is voltak még láthatók.

A Barbara című musical például harmadik ősbemutatónk volt, de elővettük a Lulut is, amit 1968-ban ment utoljára a József Attila Színházban, és a Koltai Robi rendezte előadás nálunk is legalább akkora siker” – nyilatkozta Ivancsics Ilona hozzátéve, hogy emellett a társulat az egész országban jelen van, számos meghívást kap, legutóbb például a magyar televízió is felvette a Fejünk felől a tetőt című Jókai Anna darabot.

A társulatnak mostanra kialakult egy kétezer fős klubtagsága, tagjai pedig rendszer közönsége az előadásoknak, melyek közül legközelebb Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát és Agnieszka Osiecka Ő+Ő című párkapcsolati társasjátékát láthatjuk Szentendrén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.