Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2014. Június 08. 08:01, vasárnap | Helyi
Forrás: honvedelem.hu - Nyulas Szabolcs/Fotó: Dévényi Veronika

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Összesen 79 szerződéses legénységi állományú katona, illetve 14 szerződéses pályakezdő katona vonult be a napokban alapkiképzésre Szentendrére, az MH Altiszti Akadémiára.

A bevonulók Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntése és feladatszabása után kezdték meg 14 hetes alapkiképzésüket, amely során számos elméleti és gyakorlati foglalkozáson sajátíthatják el a katonai szakmai ismeretek alapjait. Ezek között szerepel az alaki kiképzés, lőkiképzés,valamint általános harcászati, túlélési ismeretek is, amelyeket a gyakorlótéren valóságot megközelítő helyzetekben gyakorolnak.

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Az alapkiképzés elméleti és gyakorlati záróvizsgával ér véget a 13. héten, majd ezt követi az ünnepélyes katonai eskütétel.

A frissen bevonult újoncokkal − a regisztráció után − a leendő alakulatuk képviselője kötött szerződést a szentendrei bázison. A szerződéskötés után megtörtént a bevonultak egészségügyi vizsgálata, megkapták a ruházati anyagaikat, felszereléseiket is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.