Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2014. Június 08. 08:01, vasárnap | Helyi
Forrás: honvedelem.hu - Nyulas Szabolcs/Fotó: Dévényi Veronika

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Összesen 79 szerződéses legénységi állományú katona, illetve 14 szerződéses pályakezdő katona vonult be a napokban alapkiképzésre Szentendrére, az MH Altiszti Akadémiára.

A bevonulók Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntése és feladatszabása után kezdték meg 14 hetes alapkiképzésüket, amely során számos elméleti és gyakorlati foglalkozáson sajátíthatják el a katonai szakmai ismeretek alapjait. Ezek között szerepel az alaki kiképzés, lőkiképzés,valamint általános harcászati, túlélési ismeretek is, amelyeket a gyakorlótéren valóságot megközelítő helyzetekben gyakorolnak.

Bevonulás: újoncok az altiszti akadémián

Az alapkiképzés elméleti és gyakorlati záróvizsgával ér véget a 13. héten, majd ezt követi az ünnepélyes katonai eskütétel.

A frissen bevonult újoncokkal − a regisztráció után − a leendő alakulatuk képviselője kötött szerződést a szentendrei bázison. A szerződéskötés után megtörtént a bevonultak egészségügyi vizsgálata, megkapták a ruházati anyagaikat, felszereléseiket is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.