Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2013. Január 17. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Az internetről, az időskori tanulásról, a pszichológiai problémákról és egyebek közt a konfliktuskezelésről is hallhatnak ingyenes előadásokat a szentendrei nyugdíjasok a Szentendrei Szeniorok Iskolájában januártól.

Szentendre önkormányzatának célja, hogy a város idősei is minél aktívabb, tevékenyebb életet éljenek, ezért összefogott a Zsigmond Király Főiskolával, és létrehozta a Szentendrei Szeniorok Iskoláját, melynek előadásain a szentendrei nyugdíjasok ingyenesen vehetnek részt. A programsorozat január 23-án kezdődik, majd öt alkalmon keresztül májusig tart. A Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett találkozások közül az első címe Máshogy internetezem, máshogy tanulok, másképp gondolkodom – gondolatok a generációkról. Az előadást jövő szerdán 15 órától Dr. Jászberényi József, ZSKF Kommunikációs és Művelődéstudományi Intézetének vezetője tartja.

További program:

Február 20. szerda, 15 óra
Tanulás időskorban – Dr. Bajusz Klára, Pécsi Egyetem Felnőttképzési Kar

Március 20. szerda, 15 óra
Illatszerek, tisztítószerek a mindennapokban, Varga Éva környezetmérnök

Április 3. szerda, 15 óra
Pszichológiai és pszichiátriai problémák időskorban Dr. Kassai-Farkas Ákos, Nyírő Gyula kórház, osztályvezető főorvos)

Május 8. szerda, 15 óra
Konfliktuskezelés időskorban Dr. Boga Bálint főorvos

Az ingyenes előadások mellett a Zsigmond Király Főiskola a Szentendrei Szeniorok Iskolájában kedvező árú, okleveles tanfolyamokat is szervez 50 év felettieknek. Olyan kurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők, mint az európai művelődéstörténet – művészettörténet, a környezetvédelem – környezet-egészségügy, az angol nyelvű beszélgetés kezdőknek vagy a vallástörténet. Az érdeklődők további részletekért kérdéseikkel keressék fel Pető Katalint a 26/503-347-es számon a szentendrei önkormányzatnál.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 16:06, kedd | Kék hírek

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy férfi

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi, akit még szombaton fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói Pécs belvárosában

2021. Szeptember 21. 15:02, kedd | Belföld

Újabb rangos elismerést kap Karikó Katalin

Karikó Katalin és a világhírű magyar tudóst alkalmazó biotechnológiai cég, a BioNTech alapító-igazgatói kapják 2022-ben az egyik legrangosabb német tudományos elismerést, a Paul Ehrlich- és Ludwig Darmstaedter-díjat

2021. Szeptember 21. 14:02, kedd | Belföld

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2021. Szeptember 21. 13:06, kedd | Bulvár

Milák Kristóf még szokja az új légkört

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf szerint új edzőjével, Virth Balázzsal elkövetkezendő időszakban elsősorban emberileg és szakmailag kell megismerniük egymást.