Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 17. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Az internetről, az időskori tanulásról, a pszichológiai problémákról és egyebek közt a konfliktuskezelésről is hallhatnak ingyenes előadásokat a szentendrei nyugdíjasok a Szentendrei Szeniorok Iskolájában januártól.

Szentendre önkormányzatának célja, hogy a város idősei is minél aktívabb, tevékenyebb életet éljenek, ezért összefogott a Zsigmond Király Főiskolával, és létrehozta a Szentendrei Szeniorok Iskoláját, melynek előadásain a szentendrei nyugdíjasok ingyenesen vehetnek részt. A programsorozat január 23-án kezdődik, majd öt alkalmon keresztül májusig tart. A Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett találkozások közül az első címe Máshogy internetezem, máshogy tanulok, másképp gondolkodom – gondolatok a generációkról. Az előadást jövő szerdán 15 órától Dr. Jászberényi József, ZSKF Kommunikációs és Művelődéstudományi Intézetének vezetője tartja.

További program:

Február 20. szerda, 15 óra
Tanulás időskorban – Dr. Bajusz Klára, Pécsi Egyetem Felnőttképzési Kar

Március 20. szerda, 15 óra
Illatszerek, tisztítószerek a mindennapokban, Varga Éva környezetmérnök

Április 3. szerda, 15 óra
Pszichológiai és pszichiátriai problémák időskorban Dr. Kassai-Farkas Ákos, Nyírő Gyula kórház, osztályvezető főorvos)

Május 8. szerda, 15 óra
Konfliktuskezelés időskorban Dr. Boga Bálint főorvos

Az ingyenes előadások mellett a Zsigmond Király Főiskola a Szentendrei Szeniorok Iskolájában kedvező árú, okleveles tanfolyamokat is szervez 50 év felettieknek. Olyan kurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők, mint az európai művelődéstörténet – művészettörténet, a környezetvédelem – környezet-egészségügy, az angol nyelvű beszélgetés kezdőknek vagy a vallástörténet. Az érdeklődők további részletekért kérdéseikkel keressék fel Pető Katalint a 26/503-347-es számon a szentendrei önkormányzatnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak