Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 22. 07:50, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/PMRFK

Pisztolyt és hangtompítót találtak egy férfinél a szentendrei rendőrök - FOTÓK

Pisztolyt és hangtompítót találtak egy férfinél a szentendrei rendőrök - FOTÓK

Egy sportlőfegyvert, hangtompítót és lőszereket foglaltak le a szentendrei nyomozók Pomázon a minap. Egy 54 éves férfi bejelentés szerint pisztollyal a zsebében járkált.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lőfegyverrel visszaélés bűntett, valamint lőszer megszerzése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Béla 54 éves pomázi lakos ellen.

A Szentendrei Rendőrkapitányság ügyeletére egy 54 éves pomázi férfi tett bejelentést még július 18-án 11 óra 30 perckor arról, hogy szomszédja zsebében egy pisztolyt látott. A helyszínre kiérkező pomázi járőrök igazoltatták K. Bélát, akinél a fegyvert már nem találták meg. A rendőrök meghallgatták a férfi feleségét is, akinek nem volt tudomása arról, hogy férjének fegyvere lenne, de azt is elmondta, hogyha mégis van fegyvere, akkor a pincében tárolja, mert ő oda nem szokott lemenni.

Pisztolyt, lőszert és hangtompítót találtak egy férfinél a szentendrei rendőrök

Ezt követően a járőrök K. Bélával együtt mentek le a pincébe, ahol fegyvert nem találtak, de a hátsó falban több lövésre utaló nyomra lettek figyelmesek. Ekkor értesítették a Szentendrei Rendőrkapitányság Készenléti Csoportját, akik házkutatást tartottak, melynek során a pincében megtalálták a 22-es kaliberű sportlőfegyvert, az ahhoz tartozó 2 darab szekrénytárat, 1 darab hangtompítót, valamint összesen 88 darab, különböző lőszert, melyeket lefoglaltak.

Pisztolyt, lőszert és hangtompítót találtak egy férfinél a szentendrei rendőrök

K. Bélát a nyomozók a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellene a további eljárást- szabadlábon hagyása mellett- szakértők bevonásával a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.