Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 01. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki magát motoros pizzafutárnak kiadva egy óraszaküzletben fegyverrel akart értékeket szerezni

– közölte az ügyészség kedden az MTI-vel. A 48 éves férfi 2018 decemberében az V. kerületi Vadász utcai óraszaküzlet ajtaján kopogott be a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal.

A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette, ahol a két üzlettulajdonos és egy vevő tartózkodott. A rabló a fegyverrel mindannyiukat megfenyegette, ha nem engedelmeskednek, lelövi őket.

Az eladónak átadott egy sporttáskát, hogy az órákat pakolja bele. Eközben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt, kérlelte a férfit, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a sértettet, végül azonban beleegyezett abba, hogy a másik férfi kimenjen a konyhába.

A sértett a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe. A rabló ekkor rálőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el.

A tulajdonos kimenekült az utcára és rendőrségért kiáltott, eközben a rabló a motorjához ment. A sértett megkísérelte megállítani, a rabló ekkor ismét rálőtt, ezúttal sem találta el, majd elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit egy hónapon belül azonosították, a Terrorelhárítási Központ fogta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.