Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 20. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Kultúra.hu

Plakátkiállítás Szentendrén

Plakátkiállítás Szentendrén

Horkay István és Molnár Gyula Határesetek ’70 című plakátkiállítása nyílik Szentendrén, augusztus 24-én, 18 órakor a MANK Galériában.

Ahogy a két művész írja: a kiállítás olyan alapkérdéseket tesz fel a szakmai és civil látogatóknak, hogy hol a határ, vagy van egyáltalán határ a XXI. század elején a képalkotás műfajai között. Mit is jelent ma a kép? Merre tart az alkotás folyamata?

A két művész további kérdéseket is boncolgat: Mi a kép mediális helyzete a mai digitális kultúrában? Mi az a látvány által felkínált újdonság, amit előnynek vagy csak sémáknak tekinthetünk az új eszközök használatával? Van-e különbség a szöveggel, tipográfiával tematizált Grand _art és az új plakátművészet között?

„A kiállított művek felvonultatják a klasszikus alkotási metódusokat, a montázst, a fotográfiát, a mintát a rajzolt, festett látványokat, a tipográfiát és a digitális manipulációkat. Ezek a PLAKÁTKÉPEK keresik azokat az új megnyilvánulási formákat és helyszíneket, amelyeknek tere már nem az utca, hanem az elektronikus csatornák online rendszere. A virtuális tér virtuális képeket szül, amely új észlelési és értelmezési szokásokat igényel tőlünk. E képeket fizikailag is realizálni kell, hogy az a mérhetetlenül sok energia – ami egy-egy műben megvalósul a virtuális térben – ne vesszen el. Az itt látható PLAKÁTKÉPEKET a világ több pontján láthatták már az érdeklődők, azonban most első alkalommal összegyűjtve kerülnek bemutatásra. A kiállítás címében a 70 a művészek életkorát jelöli” – írja Molnár Gyula és Horkay István.

Fotó: kultura.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére