Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 06. 13:51, péntek | PR

PORSZÍVÓ – A CSALÁDI EGÉSZSÉG ZÁLOGA?

PORSZÍVÓ – A CSALÁDI EGÉSZSÉG ZÁLOGA?

„Tiszta udvar, rendes ház” – tartja a régi mondás. Lakókörnyezetünk tisztántartása nem csak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is, főleg, ha azt már családunkkal együtt használjuk.

Ebben lehet mindennapi társunk egy porszívó, melynek beszerzése előtt több szempontot is érdemes fontolóra venni.

Teljesítmény, típus: merre induljunk?
A különböző kutatások és terméktesztek alapján a névleges teljesítmény, az energiabesorolás és az ár már nem a legfontosabb iránymutatók a porszívó kiválasztásakor. Sokkal inkább mérvadó a vásárló igénye, illetve, hogy milyen intenzitással, milyen mértékű és fajtájú szennyeződésekre szeretné használni a terméket. Az átlagfelhasználó számára egy kisebb teljesítményű, ezáltal leginkább csak a száraz szennyeződésekkel és a porral elbánó készülék is megfelelő lehet. Mi a helyzet azonban, ha már nem csak magunkra, hanem gyermekeinkre és családunkra is gondolnunk kell a választáskor?

Családbarát megoldások

Minden porszívó rendelkezik a legalapvetőbb mérőszámokkal, melyekre vásárláskor figyelünk. Ilyenek például az energiafogyasztás, a tartály/porzsák mérete, szőnyeg- és padlótakarítási hatékonyság stb. Az újabb eszközök matricáin azonban olyan más, fontos paraméterekbe is belefuthatunk, mint a zajszint, vagy a kifújt levegő tisztasága.
Miért is lehet fontos ez a két faktor?

Ha kisgyermeket, gyermekeket nevelünk, közel sem mindegy, hogy mekkora zajjal jár a heti többszöri, akár mindennapos porszívózás és az mennyire zavarhatja meg a számukra oly fontos nyugalmat és csendet.

A másik, egészségügyileg fontos tényező a porszívóból kiáramló levegő tisztasága, tehát, hogy milyen mértékben képes a por és az allergén anyagok szűrésére. Ez alapján megfontolandó egy úgynevezett antiallergén porszívó beszerzése, mely porallergiás családtagok esetén óriási segítséget jelenthet, hiszen fejlett szűrőbetétjének köszönhetően minimálisra csökken az irritáció.

Zsák a foltját?

A porszívók piaca számos más megoldást is tartogat családos háztartások számára, az igényektől függően.
Többgyermekes családokban napi szinten előfordulhatnak a legkülönfélébb, száraz vagy nedves szennyeződések a padlón. Ezek maradéktalan feltakarításához elengedhetetlen egy megfelelő szívóerővel és szívófejjel felvértezett modell, mely mindkét típussal megbírkózik.

Teljesítmény szempontjából nem releváns, hogy porzsákos, vagy porzsák nélküli porszívókat használunk, utóbbiak azonban egyre elterjedtebbek, hisz a kor követelményeinek jobban megfelelnek. Érthetjük ez alatt a fogyóeszközök (porzsák) elhagyását, ám fontosabb, hogy a gyártók is nagyobb hangsúlyt fektetnek az ilyen modellek fejlesztésére, melyek így több fronton is felülmúlják olcsóbb, ám gyengébb teljesítményű társaikat.



Családosok számára ideális opció lehet még, egy jól felszerelt, antiallergén szűrővel és megfelelő kialakítású szívófejekkel ellátott multifunkciós takarítógép, mely kibővített funkcióinak köszönhetően egy eszközben egyesít szinte mindent, ami a lakás tisztántartásához kellhet. Ez azonban jár némi kompromisszummal, hiszen ezek a kézi eszközök a drágább árkategóriába tartoznak, ám a család lakókörnyezete nagy valószínűséggel meghálálja a befektetést.

Automatizált tisztaság

Nem mehetünk el szó nélkül korunk legfejlettebb takarítási megoldása, a robotporszívó mellett. Egy ilyen eszköz leginkább kényelmi szempontból lehet megfelelő választás, takarítási teljesítményben elmarad olcsóbb társaitól. Ám a folyamatos készenlét és az önálló üzemelés csábító lehet. Ettől függetlenül sokkal inkább ajánlható olyan háztartásokba, ahol még nem családok élik mindennapjaikat, de fontos a környezet tisztasága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.