Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. December 20. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Programokkal ünnepel a 60 éves könyvtár

Programokkal ünnepel a 60 éves könyvtár

Előadások, kézműves foglalkozások, koncert, megbocsátás napja és születésnapi vásár, mindezzel ünnepeli a héten szombatig 60. születésnapját a Pest Megyei Könyvtár.

A Pest Megyei Könyvtár 1952 decemberében alakult meg, a 60. évforduló alkalmából pedig a héten minden nap programokkal várta és várja az érdeklődőket az intézmény. Az ünnepi hét Vámos Miklós előadásával kezdődött, majd kedden adventi koncerttel, szerdán egy megbocsátás nappal folytatódott. Az amnesztia napon mindenki, akinél könyvtári dokumentum volt és azt nem vitte vissza időre, ezúttal mindenféle szankció nélkül megtehette. Még azok is, akik már jó ideje halmozzák tartozásukat. Nincsevics Klára igazgató szerint ez egy egyedi alkalom volt.

A jubileumi programsorozat ma, csütörtökön 18 órakor Pál Ferenc atya, mentálhigiéniás szakember előadásával folytatódik, aki új könyve kapcsán az önbecsülésről beszél majd. Pénteken fonotékás akcióval várja az érdeklődőket a könyvtár, mely a CD és DVD kölcsönzésekre most plusz 60 nap kölcsönzési időt ad. Holnap 18 órától pedig a Tolkien címmel előadás és a Tolkien Kórus műsora szórakoztatja majd a résztvevőket.

Szombaton 9 órától ingyenes kézműves foglalkozásokat szervez az intézmény az előcsarnokában, de emellett 10 órától a könyvtárosok meséket is olvasnak fel a jelenlévő gyerekeknek, 11 órakor tombolasorsolás is lesz. Közben születésnapi könyvvásáron válogathatnak a szülők, 13 órakor kihirdeti a könyvtár az online születésnapi kvízének az eredményét, végül a jubileumi hetet 13 órától a Barakko Dobkör interaktív örömzenélése zárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe