Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 15. 08:02, szombat | Helyi
Forrás: Szentendrei Kapitányság

Rablás, fenyegetés, cserbenhagyás – vádemelések sorát javasolja a szentendrei rendőrség

Rablás, fenyegetés, cserbenhagyás – vádemelések sorát javasolja a szentendrei rendőrség

Vádemelések sorát tette meg a minap a szentendrei rendőrkapitányság, az egyenruhások ugyanis jó pár ügyet is lezártak. A gyanúsítottakra hamarosan a bírósági tárgyalás vár.

Egy budakalászi lakos feljelentése alapján indult eljárás rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 24 éves szintén budakalászi lakos, Sz. Zoltán ellen. A sértett feljelentésében előadta, hogy 2013. november 16-án a gyanúsított megfenyegette azzal, hogyha nem ad neki 3 ezer forintot, akkor megöli, valamint a sértett jelen levő lányát is magával viszi. A fenyegetés hatására a feljelentő átadta a kért összeget a férfinak.

Cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás F. Gábor, 43 éves budakalászi lakos ellen, aki 2012. szeptember 9-én 22 óra körüli időben az általa vezetett tehergépkocsival nekiütközött egy személygépkocsinak Budakalászon, a József Attila utca és Tanító utca kereszteződésében. A teherautó vezetője megállás nélkül továbbhajtott, azonban a nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök beazonosították és gyanúsítottként hallgatták ki.

K. Árpád, 29 éves pomázi lakos ellen garázdaság vétség, rongálás vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A 29 éves gyanúsított a megalapozott gyanú szerint 2013. június 16-án Pomázon kerékpárral közlekedett, amikor szóváltásba keveredett egy autóssal, akit megütött, majd a kerékpárját a gépkocsinak dobta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság az ügyekben a nyomozás befejezését követően vádemelési javaslattal élt.

Bíróság elé állítja az ügyész

D. Miklós 52 éves szentendrei lakos a megalapozott gyanú szerint 2013. november 9-én 15 órakor az általa vezetett személygépjárművel balesetet okozott Budakalászon. A balesetben a vétlen gépjármű vezetője és utasa megsérült. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a gyanúsított a balesetet ittas állapotban okozta. A Közlekedésrendészeti Osztály a nyomozást befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: