Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 10. 14:32, péntek | PR
Forrás: (x)

Raktár bérlés az agglomerációban – gördülékeny áruforgalom bárhonnan

Raktár bérlés az agglomerációban – gördülékeny áruforgalom bárhonnan

A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a siker egyik legfontosabb alappillére az azonnal hozzáférhető árukészlet.

Legyen az egy fizikai üzlet, vagy egy online áruház, a vevői igények gyors teljesítése létfontosságú, így a rendszerezettség is nélkülözhetetlen.

Felgyorsuló igények

A technológiai fejlődés a mindennapokat is alapjaiban rajzolta át és ez alól természetesen a vásárlói szokások, illetve ehhez illeszkedve a cégek működése sem képez kivételt. A készen kapott megoldások elterjedésével az ezekre vonatkozó igények is egyre elterjedtebbé váltak, így ma már az az alapvető elvárás, hogy egy vásárló azonnal vagy a lehető legrövidebb időn belül kézhez kapja a neki tetsző terméket. Egy fizikai üzletben ez ma már abszolút természetes és persze a webáruházak is igyekeznek jól teljesíteni.

A gyorsaságra vonatkozó igényeket nem egyszer csak összetett folyamatok révén sikerülhet maradéktalanul teljesíteni. A számos alappillér közül azonban mindenképpen kiemelhető a megfelelő méretű és azonnal hozzáférhető raktárkészlet. Ennek birtokában ugyanis nem jelenthet problémát az ügymenet és logisztika gördülékeny lebonyolítása, eladó és vásárló kölcsönös megelégedésére. A szervezettséghez azonban a tárolást sem árt biztosítani, melyre a raktár bérlés nyújt jó lehetőséget.

Az áruk megfelelő tárolása

A raktárkészlet fontosságát talán egyik kereskedőnek sem kell külön bemutatni, az azonban már jóval érdekesebb kérdés, hogy ez hogyan és hol oldható meg a leghatékonyabban. Egy fővárosi vállalatnál sokszor ugyanis valós probléma a helyhiány, hiszen a zsúfolt városi környezetben már nem akad hely az áruk megfelelő, adminisztratív és logisztikai szempontból is átlátható tárolásának. Épp ezért a raktár bérlés valahol távolabb, akár az agglomerációban is releváns megoldás lehet.

Talán érdemes is valamelyest szétválasztani a konkrét ügymenet, illetve az áruforgalom lebonyolítására szolgáló egységeket, hiszen azok más körülményeket igényelnek. Egy fizikai üzletben természetesen számos termék elhelyezhető és prezentálható az ügyfelek számára, de nem ritka, hogy az áruk többsége egy külső raktárban található, különösen webáruházak esetén. A raktár bérlés opciói között ezért is találunk sok külvárosi, vagy az agglomeráció területén található épületet, mely segíthet megoldani a kérdést.

Optimalizált méretek

Ahogy ez üzlethelyiség vagy iroda kiválasztása, úgy a raktár bérlés esetén is érdemes a saját igényeink mentén meghatározni a lehető legoptimálisabb megoldást. Ha túl kicsi alapterületben gondolkozunk, problémás lehet a gördülékeny logisztika, ha pedig túlbecsüljük igényeinket, az a magas költségekben mutatkozhat meg. A legmeghatározóbb tényező jellemzően az áruink és árukészletünk mérete, hiszen lényegében ez dönti el mekkora raktárra lesz szükségünk.

Természetesen nem elvárható, hogy egy fejlődő vállalkozás előre lássa, hogy az elkövetkező években milyen bővítési lehetőségei lesznek. A raktár bérlés azonban többek között ezért is élhető opció, hiszen ebben a konstrukcióban jellemzően bármikor lehetőség van egy új raktár bérbe vételére, mely adott esetben jobban illeszkedik aktuális igényeinkhez. Egy naprakész vállalkozás erre is figyelmet fordít, hiszen a legfontosabb minden körülmények között a gördülékeny áruforgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből