Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 02. 18:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: facebook.com/puskasarena/

Rangos nemzetközi díjat kapott a Puskás Aréna

Rangos nemzetközi díjat kapott a Puskás Aréna

A Puskás Aréna nyerte idén a világ legjelentősebb kommunikációs dizájn versenyén a wayfinding kategória díját.

A tavaly novemberben átadott stadion belső dizájnját tervező Graphasel Design Studio az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemeli, hogy a wayfindingban, azaz a látogatóirányító rendszer és arculata kategóriában magyar alkotó még sosem kapott elismerést a Red Dot Design Awardon, melyet 1955-ben alapítottak, és egy-egy évben több ezer pályázó közül választják ki a győzteseket.

Az aréna építését irányító Fürjes Balázs kormánybiztos, jelenleg a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közleményben elmondta, öt szempontot adtak a tervezőknek a létesítmény belső világának megformálásához: az aréna belül is legyen világbajnok, a belső dizájn legyen egyszerre szemet gyönyörködtető és felhasználóbarát, valósuljon meg a múlt és jövő izgalmas randevúja, s a stadion időtálló és sajátosan magyar legyen.

"Mindezt sikerült világszínvonalon megvalósítani, ezt bizonyítja a Red Dot díj is" - tette hozzá az államtitkár.

A wayfinding az épületek belső tájékoztatási rendszere, amely közérthető és könnyen követhető jelekkel, szimbólumokkal segíti a látogatókat az eligazodásban, tájékozódásban. A látogatóirányítás nemcsak jelölések rendszere, hanem egyben a középület arculatát is meghatározza. A kategóriában tavaly Stockholm tömegközlekedési rendszere volt a győztes.

Címkék: díj, puskás aréna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.