Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 13. 14:30, kedd | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Rekord idő alatt állt a fal

Rekord idő alatt állt a fal

Rekord gyorsasággal megépült a mobil árvízvédelmi fal az idei gyakorlaton.

Ezúttal többen vettek részt a munkában és hatékonyabb munkaszervezéssel szerelték össze a falat.

Reggel 6-tól indult a mobil árvízvédelmi építési gyakorlat, és 10:45-re állt a teljes fal. Az előkészítő munkákat, az elemek helyszínre szállítását leszámítva mindössze másfél óra alatt szerelték össze a mobil falat a Városi Szolgáltató munkatársai. Ezúttal ötven ember vett részt a gyakorlaton, mely egyben az éves karbantartásra is alkalmat ad. A gyakorlattal nem csak a fal összeszerelését próbálják le, hanem oktatásra is felhasználják ezeket az alkalmakat: mindig újabb embereket vonnak be az építésbe, hogy minél többen megtanulják, mi a teendő, ha jön az ár. Az összeszerelési oktatással együtt munkavédelmi és balesetvédelmi oktatást is tartanak a helyszínen.

A szentendrei mobil árvízvédelmi fal telepítése évében éles helyzetben is jól vizsgázott: a 2013-as árvíztől megvédte a várost. Azóta évente tartanak építési gyakorlatot, melyek során – felhasználva a korábbi évek tapasztalatait – mind hatékonyabb módozatokat dolgoznak ki a fal gyors összeállítására. Idén a fal nyolc szakaszán egyszerre dolgoztak az egyes csapatok, ennek is köszönhető a rekord gyorsaság – mondta Mandula Gergely, a VSz NZRT. vezérigazgatója.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester, aki egyben a védelemvezető is, a helyszínen köszönte meg a gyakorlaton részt vevők gyors és szakszerű munkáját. Mint mondta, a mobil árvízvédelmi fal és a szakértői csapat garancia a biztonságos és eredményes árvízi védekezésre.

A gyakorlaton a szentendreiek mellett megfigyelőként a váci, az óbudai és a XIII. kerületi katasztrófavédelmi szakemberek is részt vettek.

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk