Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Február 17. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Rengeteg sorsjegyet vesznek a magyarok

Rengeteg sorsjegyet vesznek a magyarok

A Szerencsejáték Zrt. teljes árbevételének 20 százalékát az idén a sorsjegy üzletág adhatja, ami 200-250 milliárd forintos piacot fed le - mondta a vállalat stratégiai igazgatója sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Uszkay-Boiskó Sándor az üzletág teljesítményéről elmondta, hogy a sorsjegyekből származó árbevétel 2022-ről 2023-ra 13 százalékkal, míg 2021-ről 2022-re több mint 17 százalékkal nőtt.

Hozzáfűzte, hogy a 2022-ben tapasztalt nagyobb növekedés a koronavírus-járvánnyal terhelt 2021-es év alacsonyabb bázisából adódik. Ezért bár az adatok lassulást mutatnak, de valójában erőteljes növekedési potenciál van a sorsjegy üzletágban.

Hozzátette, hogy a 2023. évi általános kiskereskedelmi adatokkal szemben a nemzeti lottótársaságnál két számjegyű növekedés van. A szerencsejáték válságtűrő iparág, ugyanis a növekedés nem pusztán az áremelésből fakad, hanem abból is, hogy töretlen és magas a lakosság játszási hajlandósága.

Kiemelte, hogy a 2024-es év kiemelkedő lesz a sorsjegyek termékfejlesztését tekintve. Ugyanis míg korábban évente 7, idén már 9 alkalommal vezetnek be sorsjegy újdonságot a piacra.

A sorsjegy újdonságok fejlesztésénél mindig megnézik a legutóbb bevezetett új sorsjegyek forgalmi adatait, teljesítményét, de figyelnek a játékosok visszajelzésére és a nemzetközi trendekre is - mondta Uszkay-Boiskó Sándor.

Elmondása szerint jelenleg Magyarországon - a 18 évnél idősebb - vásárlók a papír alapú sorsjegyeknél 7 állandó és három, időszakosan (karácsony, újév és április-május környékén) megjelenő termékcsaládból és a folyamatosan piacra kerülő sorsjegy újdonságokból választhatnak. A sorsjegyek ára 300 és 3500 forint között változik, az eladott sorsjegymennyiség 75 százaléka a 300 forint feletti árkategóriából kerül ki.

A Szerencsejáték Zrt. stratégiai igazgatója elmondta, hogy a felnőtt magyar lakosság jellemzően szakaszosan - havonta legalább egy vagy többszöri alkalommal -vásárol sorsjegyet. A vásárlók 56 százaléka helyben dönt, ami azt mutatja, hogy impulzusvásárlásról van szó, amelyben meghatározó a termék ára, az azon elérhető nyerési esély és a megszokás.

A vásárlók saját bevallásuk szerint havonta 5000 forintot költenek sorsjegyre, döntő többségüknél a 2000 forintos árkategória jelenti a plafont. Ugyanakkor láthatólag van igény az ennél drágább árkategóriájú sorsjegyekre is - fogalmazott Uszkay-Boiskó Sándor.

A Szerencsejáték Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a cég 2022-ben 821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt és 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az előző évhez képest az árbevétel 17,2 százalékkal, a nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel 12,4 százalékkal emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben