Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:13, péntek | PR

Riasszuk el a kullancsokat természetesen

Riasszuk el a kullancsokat természetesen

Így a nyár derekán is különösen fontos, hogy megóvjuk a gyermekeket a rovarcsípések ellen. Nincs könnyű dolgunk, hiszen a természetjárás, a túrázás és a piknikezés hevében elfelejthetjük a kullancsriasztók használatát -

- esetleges felfrissítését.

Tehát hiába a szép idő és a kikapcsolódás, minden esetben érdemes külön figyelmet szentelni annak, hogy távol tartsuk ezeket a hívatlan vendégeket a „terített asztaltól” - vagyis magunktól.
Igen ám, de hogyan, hogy ha nem feltétlenül szeretnénk mindenféle szintetikus kencével bekenni a szeretteink bőrét? Ebben az esetben kell megtalálnunk a számunkra elfogadható megoldást, hiszen nem elég a vakszerencse, ha a gyermekünk egészségéről van szó.
Mégis mivel előzzük meg a csípéseket?
Ha a mesterséges rovarirtókat kizártuk, mivel nem csak a bőrön szívódhatnak fel, hanem belélegezve is, ideje a természetes gyógymódok közt keresgélnünk. Ezek sokszor ugyanolyan hatásosak, ha nem hatásosabbak, mint a patikában kapható társaik, csak kevesebb reklám foglalkozik velük.
Sem a szúnyogok, sem a kullancsok nem csípik azokat a gyógynövényeket, amiknek fertőtlenítő hatásuk van. A citrom és az eukaliptusz is ilyen hatással van rájuk, ezért nem véletlen, hogy helyet kaptak az Aromax szúnyog- és kullancsriasztó pumpás aeroszoljában. Emellett megnyugtatja a bőrt, csökkenti a viszketést, és fájdalomcsillapító hatása is van. Az aeroszol hatóanyaga a citromos eukaliptuszolaj kivonata a rovarokat távol tartó citriodiol. A bőrre permetezett szer kb. 7 órán keresztül hatékony.
A maximális védelem érdekében érdemes még indulás előtt befújni a bőrt és a ruházatot egyaránt, így tökéletes védelem mellett élvezhetjük a természetben való kirándulást. Arra mindenképp figyeljünk, hogy a gyermekeket lehetőleg felnőtt fújja és kenje be, mivel, ha véletlenül a szer a nyálkahártyára jut, ott egészen irritatív lehet, égő, csípő érzést okoz.
Ha mégis megtörtént a baj és gazdagabbak lettünk egy-két rovarcsípéssel, akkor mindenképp érdemes használni az Aromax egyéb illóolajos termékeit. Bőrnyugtató hatású összetevőkből készült el a Moszkító Stift, melyet kifejezetten rovarcsípésre fejlesztettek ki. Összetevőinek hála gyorsan enyhítik a kellemetlen tüneteket. A benne lévő borsosmentaolaj, levendulaolaj, eukaliptuszolaj, földimogyoróolaj, citromolaj, törpefenyőolaj, pantenol, kamillaolaj, cickafarkolaj kellemesen hűsíti a csípések helyét. Érdemes naponta többször bekenni a stifttel az irritált bőrfelületet.
A kullancs csípése külön ellátást igényel, mivel minél hamarabb és alaposabban el kell távolítani a kis vérszívót a testből. Ne higgyünk a különböző terjedő legendáknak, mint a krémekkel, olajokkal való megfullasztás, mivel ez csak ronthat a helyzeten. Ha sikerült kiszedni az állatot, minden esetben figyeljük pár napig, egy hétig, hogy tapasztalunk-e elváltozást. Ha nem, használjuk nyugodtan az Aromax Moszkító Stiftet. Amennyiben igen, azonnal keressük fel háziorvosunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.