Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Február 25. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: lvp/ös

Schirilla György és a szentendrei mobilgát – semmi sem lehetetlen

Schirilla György és a szentendrei mobilgát – semmi sem lehetetlen

A „Nemzet Rozmárja” ezúttal Szentendrén, a mobilgát tövében merül alá, hogy ismét átússza a fagyos Dunát. Schirilla György ezzel szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, és bizonyítani, nincs lehetetlen.

Schirilla György február 28-án ismét bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. Ugyanúgy, ahogyan Szentendre is bebizonyította azzal, hogy elsőként az országban bele mert vágni egy mobil árvízvédelmi fal építésébe, amely mára sikertörténetté érett. Sokan féltek tőle, hogy az építmény nem tartja meg a hatalmas víztömeget, a fal mégis kitűnőre vizsgázott. Rendíthetetlenül tartotta a vízoszlopot a több mint 790 centiméteres tetőzéskor. A vízparti településeknek meg kell tanulniuk együtt élni a folyóval, tóval, vagy tengerrel annak minden szépségével és nehézségével együtt – fejtette ki Dietz Ferenc.

A polgármester szerint az egész beruházásnak két alapvető célja volt: a biztonság megteremtése, valamint a Duna összekapcsolása a várossal. Lassan a végéhez közeledik a beruházás, a célok megvalósulásának szemléltetője pedig most Schirilla György, aki szeretné megmutatni, hogy Szentendrének ténylegesen élő kapcsolata alakult ki a folyóval, a lehetetlen pedig nem létezik többé az 1000 éves városban – hangsúlyozta Dietz Ferenc.

A téltemető futás és Duna átúszás programja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.