Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Március 01. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: lvp/Szentendrei Kapitányság

Sértettek jelentkezését várja az évet értékelő szentendrei kapitányság!

Sértettek jelentkezését várja az évet értékelő szentendrei kapitányság!

Orgazdaság miatt nyomoz a szentendrei rendőrség, mely további sértettek jelentkezését is várja. A kapitányság emellett összegezte a tavalyi évet: több rendőr, kevesebb bűncselekmény és baleset.

Kitekintés az elmúlt évre

Az elmúlt hetekben lezajlott a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum, valamint a Szentendrei Rendőrkapitányság évértékelő állománygyűlése. 2013-ban szervezeti változások történtek a kapitányság életében, megalakult a Budakalászi Rendőrőrs, valamint a Vizsgálati Osztály. A regisztrált bűncselekmények száma az illetékességi területen több mint a felére csökkent 2013-ban az azt megelőző év adataihoz képest. Sikerült csökkenteni a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számát is, valamint feltölteni valamennyi körzeti megbízotti helyet az év végére. Így jelenleg minden településen bizalommal fordulhatnak a körzeti megbízottakhoz a helyiek.
Júniusban Szentendre és vidékét is érintő árvíz elleni védekezésben a rendőrség sikeresen helytállt az önkormányzatokkal, a polgárőrségekkel, civil szervezetekkel és a lakossággal együttműködve.
A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai kapcsolatot tartanak az iskolák vezetőivel, rendszeresen tartanak bűn- és baleset-megelőzési témakörben előadást a gyerekeknek.
A munkához jelentős segítséget nyújtanak a helyi polgárőrségek, melyet ezúton is köszönnek az egyenruhások.
Idénre kitűzött cél, a már elért eredmények megtartása és a fejlődő tendencia továbbfolytatása.

Sértettek jelentkezését várja a kapitányság

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat orgazdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Tahitótfalu területén szolgálatban lévő rendőrök február 18-án két ismeretlen férfira lettek figyelmesek. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy az 51 éves és a 43 éves férfiaknál két Stihl márkájú láncfűrész volt, melyek sorozatszámát eltávolították. A szentendrei férfiak elmondták, hogy a fűrészeket egy surányi lakostól kapták, ahol a szentendrei nyomozók házkutatást tartottak. Ennek során különböző márkájú kerti gépeket, szerszámgépeket, horgászbotokat, motoros bukósisakot, valamint búvárszivattyút foglaltak le, melyek eredetével a férfi nem tudott elszámolni.
A lefoglalt tárgyak tulajdonosainak megállapítása érdekében a Szentendrei Rendőrkapitányság olyan sértettek jelentkezését várja, akiktől az elmúlt időszakban a fent megjelölt körbe tartozó tárgyakat tulajdonítottak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során