Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 01. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Sikeres vizsga után a turizmust is fejleszti az átadott szentendrei mobilgát

Sikeres vizsga után a turizmust is fejleszti az átadott szentendrei mobilgát

Ma már osztatlan sikere van a mobil árvízvédelmi falnak, hiszen sikeresen vizsgázott a legnagyobb vizsgán, a tavaly júniusi rekordárvíznél, fejtette ki Hadházy Sándor a szentendrei mobilgát hétvégi átadóján.

Az országgyűlési képviselő a védmű szombati ünnepélyes átadóján elmondta, a mobil árvízvédelmi fal legfontosabb eredménye – a sikeres védekezés mellett –, hogy segíti Szentendre turizmusának a további fejlődését. Hadházy Sándor szerint a mobilgát megvalósítása nem indult simán, mivel akadtak, ahogy fogalmazott, akik álszakmai érvekkel, elsősorban politikai indíttatásból támadták a terveket.

Mi azonban Dietz Ferenc polgármesterrel és a város Fidesz-KDNP frakciójával közösen kitartottunk az eredeti tervek, a mobilgát megépítése mellett. Az élet azt igazolta, hogy jó döntés volt, hiszen mobilgát híján bizony nagy bajban lett volna tavaly júniusban a Dunakanyar és Szentendre. Mindezekért köszönettel tartozunk elsősorban a város vezetőinek, a kivitelezőknek és mindazoknak, akik kezdettől fogva segítették ezt a fontos munkát" – hangsúlyozta Hadházy Sándor. Hozzátette, a mobilgát megvalósítását követően a következő feladat a Dunakorzó megújítása, amelyre reményei szerint, szintén lesz forrás.

Sikeres vizsga után a turizmust is fejleszti az átadott szentendrei mobilgát

Fotók: Facebook/Dietz Ferenc

Bakondi György tábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője is felszólalt az ünnepségen és kitért arra, hogy a szentendrei mobilfal kiválóan bizonyított tavaly és jó példa ez a fajta védmű az országban, hiszen hozzá hasonló épül Visegrádon is.

Dietz Ferenc pedig azt emelte ki, hogy a mobilgát Szentendre új jelképévé vált, majd a polgármester hozzáfűzte, a régi szentendrei képeken látni, hogy az itt élők mennyire közel éltek a folyóhoz, mennyire együtt éltek a Dunával. A mobilgát kiépítésével pedig most ismét ez az érzése, leszögezte, a szentendreiek visszakapták a Dunát, a kilátást, de így a Duna felől is jól látni a történelmi várost.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV