Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Január 03. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: orientpress.hu

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek

Dietz Ferenc kapta a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Kötődések díját, melyet a polgármester a közelmúltban át is vehetett. Az elismerést a múzeum minden évben azoknak adományozza, akik sokat tettek a Skanzenért.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2004-ben alapította a Kötődések elnevezésű díját, melyet minden évben annak ítél a múzeum, aki kiemelkedően hozzájárult a Skanzen fejlődéséhez, népszerűsítéséhez. Az intézmény vezetői úgy döntöttek, hogy ezúttal az elismerést Dietz Ferenc polgármestert illeti, aki már át is vette a Pro Urbe díjas művész, Csíkszentmihályi Róbert által készített szobrot és a vele járó kitüntetést, melyet Cseri Miklós, a múzeum főigazgatója adott át a közelmúltban.

Cseri Miklós szerint Szentendre polgármestere már évek óta népszerűsíti, szakmai fórumokon képviseli a Skanzen érdekeit, ráadásul a város és a múzeum közti együttműködés az elmúlt években rendkívül szorossá vált. A főigazgató hozzátette, hogy a Skanzen már nemcsak egy „falumúzeum”, hanem az országban meghatározó bemutatótér, mely az egyre inkább homályba vesző paraszti világot mutatja be.

Dietz Ferenc az elismerés átvételét követően kifejtette, rendkívül nagy megtiszteltetés számára, hogy olyan szakemberek után kaphatta meg a díjat, mint Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök vagy, mint Katona Gyuláné, Szentendre egyik legismertebb és legmeghatározóbb helytörténésze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.