Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Sok lesz a napsütés a héten

Sok lesz a napsütés a héten

A leghidegebb órákban még többfelé fagypont körül alakul a hőmérséklet, de napközben több helyen 20 Celsius-fok közeli értékek lehetnek.

A hétvégén csapadékosabbra fordul az időjárás, a hegyekben helyenként hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő zavarhatja a napsütést. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között, napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden napközben általában több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, de elvétve nem zárható ki futó zápor sem. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Csütörtökön a leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között, napközben 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Szombaton egyre több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet, majd estefelé néhol havas eső, hó is előfordulhat A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 12-19 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap megszűnik a tartós csapadék. Napközben már többnyire napos idő várható, de néhol zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.