Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 20. 13:51, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sokakat álmukban ölt meg

Sokakat álmukban ölt meg

Megközelítette az ezret helyi idő szerint kedd reggelre a Fülöp-szigetek déli részét sújtó árvíz halálos áldozatainak a száma – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A vöröskereszt előző nap 900 főre becsülte az eltűntek számát, de a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, nem lehet tudni, pontosan hány ember tűnt el. A hatóságok elveszítették a fonalat. A legtöbb halálesetet – 579-et – Cagayan de Oro településről jelentették, a második legtöbbet – 279-et – Iliganból. Benigno Aquino államfő kedden ellátogat a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

A Washi trópusi vihar péntek éjjel csapott le Mindanao-szigetre. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső esett – annyi, mint máskor egy hónap alatt –, ami hirtelen áradásokat idézett elő. Sok embert álmában ölt meg a váratlan természeti csapás. Az árvíz és földcsuszamlások egész falvakat söpörtek el, hidak omlottak össze, és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.