Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 11. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

Balatonvilágost kis kitérővel, az autópályán Budapest felől érkező, Veszprém megyei matricával rendelkező autósok is megközelíthetik a kijelölt terelőúton úgy, hogy nem kell Somogy megyei autópálya-matricát venniük.

Közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
A kitérőre azért van szükség, mert felújítanak egy vasúti átjárót. A vasúti átjáró halaszthatatlan felújítása a dél-balatoni vasútvonalon folyamatban lévő teljes rekonstrukció egyik eleme.

A tárca közleménye szerint aki a következő lehajtóig a sztrádán - ahol már szükséges a Somogy megyei matrica - haladna tovább, legfeljebb 4-5 perccel érne hamarabb a községbe, mint a kijelölt terelőútra letérők.

A tájékoztatásban kitértek arra is: Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár helyi országgyűlési képviselői jelzésre a múlt héten tájékoztatást kért az érintett közlekedési társaságoktól az autósok kényelmesebb célba érését szolgáló lehetséges intézkedésekről. A minisztérium megvizsgálja a felmerült javaslatokat, és ha szükséges, körültekintő döntést hoz a helyi lakosok, vállalkozók és a turisták eljutási lehetőségeinek javítása érdekében.

A tárca emlékeztetett arra, hogy a Lepsény és Szántód-Kőröshegy szakaszon lévő vasúti átjáró felújítása a dél-balatoni vasútvonal teljes rekonstrukciójának egyik eleme, a vonal a következő években egészen Balatonszentgyörgyig megújul. A beruházások után a teljes Balaton-parti szakasz korszerű, utasbarát vasúti vonallá válik - írták.

Címkék: Autópálya, matrica, somogy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során