Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Augusztus 22. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Sulyokvető verseny Kisorosziban

Sulyokvető verseny Kisorosziban

Először rendeztek sulyokvető versenyt Kisorosziban.

Németh József kisoroszi fafaragó gyerekkori emlékét idézte fel, amikor édesanyjával lejárt a Duna-partra ruhát mosni. Ennek az élménynek a hatására jutott eszébe, hogy sulyokvető versenyt szervezzenek a településen. A rendezvény előtt a Rév-kikötőnél gyűltek össze a kisorosziak, ahol egy kisebb ünnepség előzte meg a verseny. Ennek keretében Futaki Horog József azokról a kisoroszi hajósokról emlékezett meg, akik elmondása szerint évtizedeken keresztül a Szentendrei-sziget nagyvilággal való összekötői voltak.

Szabó István az egykori hajósok nevében koszorút helyezett el a hajósok emlékművénél, majd a Duna-partra sétáltak a jelenlévők. Németh József elmondta, gyerekkorában Tahitótfaluban lakott nem messze a Dunától, és gyakran lejárt édesanyjával mosni a folyópartra.

Németh József Harmat Mihály segítségével két sulykot faragott, a kisebbet a nőknek, a nagyobbat pedig a férfiaknak. A versenyt nemek szerint bonyolították le. Mindkét kategóriában az nyert, akinek a legmesszebbre sikerült eldobnia a sulykot. A nyertesek neveit Németh József ráfaragta a mosóeszközökre, amelyek a polgármesteri hivatal falát díszítik. A nők közül Horváth Beatrix a férfiaknál pedig Rácz Ákos lett az első.

Az eredményhirdetést követően tábortűz mellett szalonnát sütöttek a résztvevők. A hangulatos estéhez a Don Attila Band szolgáltatta a zenét.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára