Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Augusztus 06. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: MTI / fotó: panoramio.com

Sűrűbben közlekedik a szentendrei HÉV

Sűrűbben közlekedik a szentendrei HÉV

A Sziget fesztivál ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ sűríti egyes járatait, így a szentendrei HÉV is gyakrabban és több kocsival jár.

Az 5-ös (szentendrei) HÉV minden időszakban hat kocsival és éjjelente is közlekedik. A szerelvények éjjel negyedóránként járnak Kaszásdűlő és a Batthyány tér között.

Az 1-es és 1A villamosok vasárnapig a délutáni és az esti időszakokban, illetve hétvégén is rövidebb követési idővel közlekednek, a 901-es és 918-as éjszakai járatokra pedig szóló helyett csuklós buszokat állít forgalomba a BKV.

A 4-es és 6-os villamosok a vágányfelújítás miatt rövidített útvonalon, a Corvin-negyedig közlekednek, a Sziget idején egész éjjel 10-15 perces követési idővel.

Hétfőtől vasárnapig rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni.

A beköltözés ideje alatt, szerdáig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A járatot szintén csak Sziget CityPass karszalaggal lehet igénybe venni. A fesztivál után a járatok az ellenkező irányban közlekednek augusztus 12-én hajnali 3 óra és délután 14 óra között.

A fesztivál miatt közúti forgalomkorlátozásokat is bevezettek a fesztivál helyszínének környékén: jövő hétfőig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is, valamint több, a fesztivál bejáratához közeli utcában tilos lesz megállni.

A Szigeten jelen lesz a BKK is, az átalakított 260-as Ikarus ügyfélközpontként működik majd, ahol lehetőség lesz a különböző jegyek megvásárlására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.