Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Július 26. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Szabadnapos rendőr fogott kerékpártolvajt Pomázon

Szabadnapos rendőr fogott kerékpártolvajt Pomázon

Egy szabadnapos rendőr kiszúrt egy gyanúsan viselkedő fiatalkorút a minap Pomázon, akivel munkája során már volt dolga. Balog Bence őrmester követni kezdte a fiatalt, akit rajta is kapott biciklilopáson.

A Szentendrei Rendőrkapitányság járőre, Balog Bence őrmester szabadnapját töltötte július 23-án este, amikor arra lett figyelmes, hogy egy fiatalkorú pomázi fiú gyalogol a település egyik utcáján és az ott parkoló gépkocsikat, valamint a házak udvarát nézegeti.

Az őrmester munkája során már kerül kapcsolatba a gyanúsan viselkedő fiatalkorúval, ezért követni kezdte. Néhány utcányi távolságot tettek meg, mikor azt látta, hogy a fiú bemegy egy ház udvarára, majd kis idő elteltével kijön onnan egy női kerékpárral. A szabadnapos rendőr ezt követően intézkedés alá vonta a fiatalt, aki megpróbálta kikerülni a járőrt. Balog Bence megragadta a fiú ruházatát, így végül sikerült megállítani a tolvajt.

Az intézkedést látva egy ott lakó férfi telefonon értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök a fiatalkorút elfogták és előállították. A bűncselekmény elkövetését a helyszínen, majd gyanúsítotti kihallgatása során is elismerte.

A gyanúsított ellen a büntetőeljárást lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati osztálya folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése