Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Január 30. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/fotó: panoramio.com

Szálló por - tartalék kocsik készenlétben a szentendrei vonalon

Szálló por - tartalék kocsik készenlétben a szentendrei vonalon

Tartalék járműveket állított készenlétbe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kötöttpályás járatai, köztük a szentendrei HÉV vonalára is, mivel életbe lépett a fővárosban a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

A központ a Facebook-oldalán azt írta: bár a tájékoztatási fokozat nem jár a járműhasználat korlátozásával, növekedhet a tömegközlekedést igénybe vevők száma. Igény esetén a BKK napközben sűrűbben indítja a 2-es és a 3-as metrót, az 5-ös (szentendrei) HÉV-et, több villamos- és trolibuszjáratot is.

Tarlós István főpolgármester - a keddi mérési eredmények alapján - szerdán rendelte el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, amely csütörtökön lép életbe. A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének a meghaladását jelenti, amelynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes, különösen érzékeny csoportjaira: a gyermekekre, az időskorúakra és a krónikus betegekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban