Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Február 23. 13:59, csütörtök | Belföld
Forrás: NAV

Szamurájkardokat és nyílvesszőket találtak a vámosok Zalában

Szamurájkardokat és nyílvesszőket találtak a vámosok Zalában

Szamurájkardokat és nyílvesszőket találtak kereskedelmi áruk közé rejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai - tájékoztatta a NAV.

A közlemény szerint az országba érkező áruk vámkezeléskor előfordul, hogy különleges vagy veszélyes tárgyakat is találnak a NAV munkatársai, akik Zalában két hónap alatt két ilyen esettel is találkoztak.

Január végén Európai Unión kívüli áruk vámkezelését kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálásakor több mint száz, egyenként díszzsákba csomagolt, 72 centiméteres pengéjű szamurájkardot találtak. A kardok nem szerepeltek a vámáru-nyilatkozaton, engedély nélkül érkeztek az országba.

A NAV zalai munkatársai decemberben ugyancsak kereskedelmi áruk közé rejtve találtak veszélyes tárgyakat. Akkor gyermekjátékok vámkezelését kérte egy cég, de a szállítmányban csaknem ötezer, sportíjászathoz használt nyílvesszőt találtak a pénzügyőrök.

A fegyvereket mindkét esetben lefoglalták, és büntetőeljárást indítottak.

A közlemény arra is kitér, hogy ezeknek a közbiztonságra veszélyes eszköznek a behozatala csak külön engedéllyel lehetséges. A NAV elkötelezett aziránt, hogy ilyen és hasonló termékek ne kerüljenek forgalomba Magyarország, valamint az Európai Unió területén - áll a közleményben.

Címkék: NAV, szamurájkard

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során