Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Június 09. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Honvédelem

Százharmincan kezdték meg az alapkiképzést

Százharmincan kezdték meg az alapkiképzést

Közel százharminc újonc számára kezdődött meg a katonai alapkiképzés Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián június 6-án, hétfőn.

Idén már félezernél is többen feleltek meg a katonának jelentkezők közül az alkalmassági vizsgálaton, közülük a Mecséri János Kiképző Osztály három kiképzőszázadánál jelenleg majdnem háromszázan vesznek részt alapkiképzésen.

A szentendrei laktanyába már kora reggeltől folyamatosan érkeztek a bevonulók. Egyeztették adataikat az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársaival, majd aláírták szerződéseiket.

Az adminisztratív teendők elvégzése után az egészségügyi szűrés következett: a védőoltások és a fogászati ellenőrzés mellett az leendő katonáknak drogszűrésen is át kellett esniük, hogy megkezdhessék a kiképzést. Ezt követően a ruházati ellátóponton megkapták a felszerelésüket.

Az újoncokat másnap reggel Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte, ezt követően pedig meg is kezdődött számukra az oktatás − az első héten még csak elméleti órákkal.

A tízhetes alapkiképzés során az újoncok elsajátítják a szolgálatuk ellátásához szükséges alapvető ismereteket. A következő két és fél hónapban alaki, egészségügyi ismeretek, lőkiképzés, harcászat mellett vegyivédelem, rögtönzött robbanóeszközök elleni védelem és hadijog tárgykörökben is széles körű ismereteket szereznek, melyekről kétnapos komplex záróvizsgán kell majd számot adniuk a kiképzés végén.

A vizsga sikeres teljesítése után az újoncok megkezdik tényleges katonai szolgálatukat az anyaalakulatuknál.

Fotó, forrás: honvedelem.hu (Duruczné Téglás Dóra főhadnagy)

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt