Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 19. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: lvp /fotó: RTL Klub

Szekeret adományozott a Skanzennak az RTL Klub műsorvezetője

Szekeret adományozott a Skanzennak az RTL Klub műsorvezetője

Nagymamája közel 70 éves szekerét adományozta a Szentendrei Skanzennak Somogyi Zoltán, az RTL Klub 8:08 Minden reggel című műsorának műsorvezetője.

Nagymamája régi vágyát váltotta valóra Somogyi Zoltán. Piroska néni kovácsmester férje által készített gyönyörű, vasveretes, közel 70 éves szekerének kellett új, méltó helyet találni. Az Egerhez közeli Cserépfaluról a szekeret a szentendrei Skanzenbe szállították, ahol a muzeológiai vizsgálat után kerül majd a kiállított kocsik közé, számolt be minderről a Story Online.

Az átadón a műsorvezető mellett részt vett 85 éves nagymamája is, aki kifejtette, hogy hiányozni fog számára a szekér, de hozzátette, jobb helye lesz a Skanzenben.

Sári Zsolt, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatója elmondta, örömmel fogadják az adományokat, különösen, ha olyan szépek, mint ez a szekér, amit nemcsak kiállít a Skanzen, de alkalmanként be is fognak elé egy-két lovat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.