Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 28. 11:43, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotók: www.facebook.com/DrDietzFerenc

Szekszárdi Merlot Szentendre bora

Szekszárdi Merlot Szentendre bora

Megvan Szentendre bora, a címet a Heimann pincészet Szekszárdi Merlot-ja érdemelte ki a zsűri szerint. A borverseny küzdelmét szombaton a Városháza dísztermében ünnepélyes eredményhirdetés zárta.

A Művészet és Mámor Borszalon programján szombaton a Városháza dísztermében kiderült, hogy kinek a bora nyerte el a Szentendre bora kitüntető címet. A megmérettetése húsz neves magyar pincészet nevezett be merlot-jával, melyek közül végül a zsűri, Kellár F. János Immánuel borlovag, nemzetközi borszakértő, Tóth Adrienn borakadémikus, Vinoport.hu főszerkesztője, Tóthné Sass Katalin Pannónia Női Borrend kancellárja, Novodomszky Éva műsorvezető és Kempf Károly a SZEVI főszerkesztője a Heimann Szekszárdi Merlot 2011-es nedűt választották meg Szentendre Város Borának.

Szentendre Város Bora - Heimann Szekszárdi Merlot 2011

A Pannónia Női Borrend szervezésében zajló borverseny végeredményét Dietz Ferenc polgármester jelentette be az eseményen, melyen a kóstolás mellett színes programok is várták az érdeklődőket.

Szekszárdi Merlot Szentendre bora

Szentendrén már 2007 óta kétévenként hagyomány a város borának megválasztása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma