Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 11. 09:48, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Szembe fordult az autópályán, majd egy kamionnak ütközött szándékosan

Szembe fordult az autópályán, majd egy kamionnak ütközött szándékosan

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 75 éves férfival szemben, aki öngyilkossági szándékkal kocsijával megfordult az M7-es autópályán és szembe ment a forgalommal.

A férfi 2017 márciusában depresszióban szenvedett, amelynek tüneteit súlyosbította, hogy rossz hírt kapott egyik családtagja egészségügyi állapotáról. Az idős férfi a hír hatására beszűkült tudatállapotba került, ekkor alakult ki benne az az elhatározás, hogy öngyilkos lesz – közölte az ügyészség.

A vádlott ezután Balatonboglárnál felhajtott az M7-es autópályára és Budapest irányába közlekedett, majd éjjel 11 óra körül szabálytalanul megfordult, és a többi közlekedőt is veszélyeztetve a menetiránnyal szemben Nagykanizsa irányába kezdett autózni. Mindezt azért, hogy egy járművel összeütközzön.

Az idős férfi körülbelül 1 kilométert autózott a forgalommal szemben, amikor észrevett a külső forgalmi sávban egy kamiont. Ekkor a vádlott kocsiját a vontató felé kormányozta, a kamiont vezető ukrán férfi azonban észrevette ezt és megpróbálta elkerülni a balesetet. A manőver ellenére azonban a személyautó eleje a kamion bal oldalának ütközött, emiatt annak pótkocsija felborult, a vontatót pedig az autópálya melletti füves partfal állította meg.

A balesetben a kamionsofőr nem sérült meg, de az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tette hozzá a vádhatóság.

A Fonyódi Járásbíróság ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Aki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.