Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 13. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Szentendre az európai szaunakultúra központjában

Szentendre az európai szaunakultúra központjában

Az Aufguss-WM világbajnokság hazai fordulóját először Magyarországon, Szentendrén, a V8-ban tartják meg.

A V-8 Wellnessben nemrégiben volt az új mesterszauna első, kiemelkedően sikeres szezonjának záró eseménye. Az ország legjobban felszerelt szaunája alig több mint fél éve, 2015. november közepétől üzemel. A különleges, nemzetközi versenyek tartására is alkalmas szauna átadása után egymásnak adták a kilincset a televíziós stábok – forgatott itt az MTVA, a TV2 és a HírTV.

A szezon legnagyobb sikere az Aufguss-WM szaunamester világbajnokság hazai fordulójának megrendezése július 15-17 között. Eddig a világbajnokságnak nem volt hazai fordulója. Hollandiából érkeztek szakértők megnézni a szaunát, a helyi mestereket és a technikát. A látottak alapján alkalmasnak találták a körülményeket a világbajnokság első magyar fordulójának megszervezésére és lebonyolítására.

Az új mesterszaunának és a profi szaunamester csapatnak köszönhetően Szentendre egyetlen szezon alatt először a magyar, aztán a nemzetközi szaunakultúra középpontja lett. A V-8-ban tartották márciusban a Magyar Szaunamesterek Első Országos találkozóját, mely kiemelkedő eseményévé vált a hazai szauna életnek. Megalakult a Magyar Szauna Egyesület és a Magyar Szauna Szövetség, s mindkettőben vezető szerepet kapott a város. A helyi szaunamestereket tagjai sorába emelte a Magyar Fürdőszövetség. Első alkalom, hogy a szaunakultúra képviselői tagként szerepelnek a szövetségben. A V8Wellness képviseli Magyarországot a hatalmas nemzetközi szauna családban, az Aufguss-WM szervezetben is, ezzel is népszerűsítve Szentendre városát a szaunakultúra világában.

Az első szezonban az ország legjobb szaunamesterei vendégszerepeltek Szentendrén, sőt, két igazi nemzetközi híresség, a holland Fabian van Dijk és Nynke Smid is fellépett itt, hiszen végre volt egy olyan szauna mely megfelelő körülményeket biztosított számukra. Kiemelkedő érdeklődés, teltházas programok, hazai és nemzetközi sikerek kísérték az első szezont. Gerhard Ten Hove holland szaunaszakértő itt, a V-8-ban tartott először nemzetközi felkészítést a hazai szaunamestereknek, melyen az ország legjobb harminc szaunamester vett részt.

Szentendre és a V-8 pár hónap alatt a hazai szaunakultúra központja lett, és képviseli hazánkat a nemzetközi szaunaéletben. Szentendre a kultúra városa, hiszen számos különféle nagyon magas színvonalú kulturális esemény, program, lehetőség érhető el – és ezek közül mindenki az érdeklődésének megfelelően tud választani. Ez immár igaz a legmagasabb színvonalú szauna és wellness kultúrára is, így joggal mondhatjuk, hogy Szentendre immár a szaunakultúra városa is.

Fotó: V-8

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: