Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 01. 06:20, csütörtök | Belföld
Forrás: Komjáti Ági / fotó: wikipedia.hu

Szentendre és a Dunakanyar környékének ingatlanpiaci helyzete

Szentendre és a Dunakanyar környékének ingatlanpiaci helyzete

A nyár vége felé mindig sokkal nagyobb a kereslet az ingatlanpiacon, mint az év többi részében.

A költözködő albérletkeresők, vagy az új lakást/házat vásárlók mostanában nagyobb érdeklődést mutatnak a nagyvárosok agglomerációiban elhelyezkedő ingatlanok felé, így aki például Budapesten talál munkát, vagy éppen onnan szeretne elköltözni egy csendesebb, nyugodtabb környezet reményében, gyakran választja Szentendrét, vagy a Dunakanyar más – a fővároshoz képest jóval kisebb – települését lakóhelyéül.

A Dunakanyar amellett, hogy rendkívül jó az elhelyezkedése, természeti adottságairól is igen híres régiónak számít. Nem csak a magyar emberek látogatnak el szívesen erre a gyönyörű tájra, de külföldiek is szívesen kapcsolódnak ki ezen a vidéken, hiszen mind az üdülési lehetőségekre, mind az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is van miből válogatni a programokat illetően. A Dunakanyar híres még számos egyéb tulajdonsága mellett történelmi épületeiről és helyeiről, hiszen többek között például Visegrád is a tájegység részét képezi.
Budapest agglomerációs területére való költözés több okból is jó választás lehet. A nagyváros közel van, így szinte bármilyen igényünket kielégíthetjük vásárlás vagy szórakozás szempontjából, közlekedést tekintve is kedvező, és aki természetszeretetének hódolna vagy egy kis muzeális élményt gyűjtene be, a Dunakanyarban szinte bárhol megteheti azt.

A szentendrei ingatlanokról röviden
Csak Szentendre területén több mint 1000 kiadó vagy eladó ingatlant lehet találni, így az egyedülálló dolgozótól a párokon át a többgyermekes családokig mindenki találhat olyat – akár bérlésre, akár vásárlása szánja el magát – ami minden igényét kielégíti. A megközelítőleg 26 ezer lakossal rendelkező városban aránylag könnyen találhatunk eladó és kiadó ingatlant is. Ha vásárlásra adjuk a fejünket, egy garzont már 10 millió jó magyar forintért is magunkénak tudhatunk, de nagy átlagban a családi házak 25-35 millió körül mozognak. Egy másfél szobás panellakást pedig 75 ezer forintért bérelhetünk havonta.

Házak, távol a város zajától
Ha szeretnénk ismerni a szomszédokat, és a turisták sem zavarnak, célszerű olyan kistelepülést választanunk jövendő lakóhelyünknek, mint például Visegrád. Magyarország legkisebb lélekszámú városában (~ 1800-1900 fő) azonban 27 millió forint alatt nem igazán találunk beköltözésre alkalmas ingatlant. A valamivel nagyobb lakosságú Budakalászon (megközelítőleg 10 000 fő) családi házat vásárolhatunk már 21-22 millióért is, de sok a jóval olcsóbb szerkezetkész épület is. Így, ha hajlandóak vagyunk némi munkát és még egy kis pénzt beáldozni, saját igényeinkre szabhatjuk az újonnan vásárolt ingatlant. Míg Visegrádon állandó lakást bérelni szinte lehetetlen, Budakalászon már találhatunk havi 65 ezerért egyszobás társasházi lakásokat.

Aki jobban szereti a kényelmet és szakértőre bízná a keresést, az találhat direkt erre a területre szakosodott ingatlanirodákat is, melyek jócskán megkönnyítik a keresést, és az esetleges vásárlás lebonyolításában is segédkeznek.

Mindenesetre, ha nem csak egy új albérlet keresésén törjük a fejünket, érdemes lehet alaposan szétnézni a Dunakanyar gyönyörű vidékén – sose lehet tudni, miféle ékszerdobozra akadhatunk ezen a kivételes adottságokkal rendelkező tájon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.