Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Január 24. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Közlemény

Szentendre jövője közös ügyünk – Párbeszéd Szentendréért

Szentendre jövője közös ügyünk – Párbeszéd Szentendréért

Párbeszéd Szentendréért címmel indít konzultációsorozatot Verseghi-Nagy Miklós polgármester. A kezdeményezés célja, hogy a városvezetés megismerje a szentendreiek véleményét a város jövőjét illetően.

Szentendrét a választópolgárok bizalmából 2014 ősze óta új polgármester irányítja. Verseghi-Nagy Miklós programjának mindvégig hangsúlyos eleme volt a nyitottság és a párbeszédre való készség.

A város életével kapcsolatos döntések nem lehetnek kizárólag a polgármester, vagy a képviselőtestület belügyei. Szentendre közügyeiről mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani. Egy önkormányzat csak úgy működhet hatékonyan, ha nyitott az itt élők javaslataira, és meghallja a kisebbségi és civil szervezetek, a nemzetiségek, az egyházak, a kultúra és a gazdaság szereplőinek szavát. A kérdőív a szentendrei polgárok véleménynyilvánítását teszi lehetővé, egy olyan fórumot teremt, ahol elmondhatják elképzeléseiket városuk jövőjéről.” – mondta Verseghi.

Városi konzultáció indul Szentendrén Párbeszéd Szentendréért címmel

Az önkormányzat és a szentendreiek közötti párbeszéd megvalósításának eszköze egy 13 kérdésből álló kérdőív, mely a közösséget érintő legfontosabb témákra (szociális ellátások, városfejlesztés, helyi infrastruktúra, oktatás, kultúra, regionális szerep, turizmus stb.) fókuszál és rögzített válaszlehetőségek felajánlásával ezekben kéri a lakosság véleményét. A kérdőíveket az Önkormányzat juttatja el a háztartásokba január 12-től, melyet január 28-ig lehet visszaküldeni a mellékelt „ingyenes” válaszborítékban. A kérdőívek személyesen leadhatók a PMK-ban, SZEI-ben és a Városházán kihelyezett gyűjtőpontokon is. A kérdőívnek egy elektronikus változata is készült, melyet a polgármester honlapján és Facebook oldalán keresztül, vagy közvetlenül itt lehet elérni.

A beérkező visszajelzésekből kirajzolódó lakossági elvárások biztos kiindulópontot jelenthetnek egy a közösség által is támogatott, új városfejlesztési stratégia megalkotásához, illetve a városlakók igényei és prioritásai alapján meghozott döntések előkészítéséhez.

A polgármester honlapja
A polgármester Facebook oldala

A kérdőív online változata ITT található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).