Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 17. 10:20, szombat | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hagyomanyokhaza.hu

Szentendre Táncegyüttes a tv-ben – tehetségkutatóban a csoport

Szentendre Táncegyüttes a tv-ben – tehetségkutatóban a csoport

A legjobb tizenkettő között a harmadik elődöntőben mutatják meg tehetségüket a Szentendre Táncegyüttes tagjai ma este a Duna Televízióban a Fölszállott a páva tehetségkutató showműsorban.

Fölszállott a páva címmel közös népzenei, néptánc tehetségkutató versenyt hirdetett idén tavasszal az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza. A megmérettetés előválogatói és selejtezői már lezajlottak, az elődöntőket azonban november 3-tól láthatjuk szombatonként a Duna TV-n, az adásokat pedig a Duna World vasárnaponként ismétli. A tehetségkutatón a Szentendre Táncegyüttes is részt vesz, mely szeptember 8-án jutott be az elődöntőbe a legjobb tizenkettő közé. A szentendrei táncosokat pedig ma 18 óra 35 perctől láthatjuk a televízióba a harmadik elődöntőben.

A tv-s tehetségkutató mellett még egy megmérettetés vár a művészeti csoportra, december másodikán ugyanis a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadának minősítőjén vesznek részt a táncosok, akik a kétévente rendezett versenyen szeretnék megszerezni negyedszer is a Kiváló Együttes címet.

Aki eddig még nem látta élőben a Szentendre Táncegyüttes, az megnézheti december 8-án, szombaton 18 órától a Pest Megyei Könyvtár színháztermében, ahol Karnevál címmel ad elő műsort a tánccsoport.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.