Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. December 13. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Szatmár.ro

Szentendrei iskolások Szatmárnémetiben

Szentendrei iskolások Szatmárnémetiben

Milotai Nyilas Istvánra emlékeztek a nagyváradi, zilahi, és szentendrei iskolások Szatmárnémetiben.

A lassan ötszáz éves reformáció óta rengeteg olyan személyiség látott napvilágot, akik méltóak arra, hogy a Reformáció Emlékévében felelevenítsék életét. Ez a megállapítás akkor is igaz, ha csak Szatmár megyére gondolunk.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium egyedi tanárijában, pénteken este Milotai Nyilas Istvánra, a Szatmárnémeti Református Gimnázium alapító püspökére, Bethlen Gábor fejedelem udvari papjára emlékeztek, aki 445 éve született.

Testvériskolai találkozó is volt ez azon tanintézmények között, akik három éve kötöttek szövetséget: Nagyvárad, Zilah, Szentendre és Szatmárnémeti református gimnáziumait képviselték az eseményen. Ilonczai Zsombor a projekt ötletgazdája és szervezője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Pálinkás Gyula milotai lelkipásztor hirdetett Igét, és Kovács Sándor volt esperes, Erdei Árva István iskolalelkész és Magyar Lóránd parlamenti képviselőjelölt is köszöntött.

Csodálatos műsorral álltak elő Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó tanítványai, majd Póti Eduárd és Bara Csaba tartott rövid előadást. A program egészen vasárnapig tartott, volt benne kirándulás és adventi koszorúkészítés, majd istentisztelettel zárult.

A programot a Reformáció Emlékbizottsága támogatta.

Fotó: szatmar.ro

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése