Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 12. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Szentendrei lányok a válogatottban

Szentendrei lányok a válogatottban

Elkezdődött a margitszigeti Palatinus-strandon zajló, VII. Strandkézilabda-világbajnokság.

A tornát július 12-17. között tartják, 19 ország részvételével. A magyar férfi válogatott edzője Hajdu Tamás, aki korábban a Szentendrei Férfi Kézilabda Club csapatait edzette. A női válogatottat Gróz János vezeti, csapatának zömét szentendrei játékosok alkotják.

Két szentendrei edző kapta a feladatot, hogy az idén Magyarországon rendezett, VII. Strandkézilabda-világbajnokság hazai válogatottjait felkészítse a rangadóra. Két éve a női strandkéziseink Brazíliában a dobogó második fokáig jutottak, hasonló játékos kerettel és Gróz János szövetségi kapitány szakmai irányításával ismét megmérettetés elé néznek. Hajdu Tamás a férfi válogatottunk szakszerű kiképzéséről gondoskodik, emellett, idén a Budakalászi Férfi Kézilabda Club felnőtt csapatát vezette sikerre, akik a bajnokság győzteseként feljutottak az NBI-be.

A hazaiakért már a bajnokság nyitónapján izgulhatunk, a nap folyamán már egy-egy mérkőzést meg is nyertek a csapatok. A lányok eredménye Magyarország-Thaiföld 2:0 (17-13, 19-13). A fiúk Uruguayjal küzdöttek meg, akik 2:0-ra (27-20, 15-14) győzedelmeskedtek felettük. 19:40-kor még egy meccs vár a lányokra, Argentínával, a férfi csapat 21:45-kor játszik Ausztráliával. A világbajnokság fordulóit az M4 sportcsatornán követhetik nyomon, az interneten élőben a http://strandkezivb.hu/streaming.html oldalon tekinthetik meg.

Fotó: mob.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás