Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Február 14. 07:50, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Szentendrei művész szemével Finnország, Afrika és India tájai, portréi

Szentendrei művész szemével Finnország, Afrika és India tájai, portréi

Finnország, India és Afrika tájai, az ott élő emberek elevenednek meg Zászkaliczky Ágnes orgona- és festőművész pénteken Budapesten nyíló kiállításán.

A finnországi olajképek mellett láthatók lesznek a Residence2 Irodaházban Afrika és India ihlette portrémunkák, tájképek és egy Mahler-zeneműre készült öt illusztrációt is bemutatnak.

Zászkaliczky Ágnes az MTI-nek elmondta, ez lesz a 11. önálló kiállítása, az itt szereplő olajfestmények az utóbbi három évben készültek, két témára oszthatók. A Finnországban készült tájképeket hagyományos olajtechnikával festette, az alkotásokon sajátos fényviszonyok, valamint erős kontrasztok láthatók. A szentendrei művész négy évig élt Finnországban, ez idő alatt készült munkái közül most négy tájképet mutat be.

Zászkaliczky Ágnes kifejtette, hogy 2011-ben kétszer is járt Afrikában, ahol több olyan felvételt készített, amely később megalapozta festményei témáját. A tárlaton látható lesz még az Indiai fürdőzők és a Katmandu című festménye is.

Grafikáit Mahler Das Lied von der Erde című zeneműve ihlette.

A grafikák klasszikus technikával készültek, úgy gondolom, ez illik legjobban Mahler zenéjéhez” - hangsúlyozta a művész.

Zászkaliczky Ágnes 2004-ben szerzett orgonaművészi diplomát a salzburgi Mozarteumban, majd 2007-ben jelent meg első lemeze. Első képzőművész tanárai Zaszlavik Jenő festő-grafikus és Aknay János Kossuth-díjas festőművész voltak. Festészeti tanulmányait a szentpétervári Repin Akadémián folytatta.
A fővárosi tárlat május közepéig tart nyitva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: