Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. Szeptember 14. 10:37, szombat | Helyi

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

A Szent Péter teret megtöltő több tízezer hívő között részt vett a kihallgatáson egy 25 fős szentendrei zarándokcsoport, amelynek vezetői a katekézis végén személyesen is találkozhattak a pápával.

Sólyomné Gyürk Dorottya, a Szentendrei Városi Önkormányzat kulturális alpolgármestere, Gulyás Gábor a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Bécser Róbert ferences atya, a Szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója a kihallgatást követően személyes kihallgatás során találkoztak és pár szót váltottak Ferenc pápával.

Gyürk Dorottya alpolgármester Kucsera Ferencről készült nyomatokat vitt ajándékba Ferenc pápának, és elmondta, Szentendre mártírjának boldoggá avatását szeretnék kezdeményezni. A sorszámozott nyomatokat Krizbai Gergely Krizbo grafikus készítette. Róbert atya Asszonyi Tamás emlékérmet adott ajándékba a pápának, Gulyás Gábor múzeumigazgató az egyházfőnek Vajda Lajos nyomatot ajándékozott, amely remélhetőleg bekerül a Vatikáni Gyűjteménybe.

Mindhárom résztvevő a Vatikáni Rádió stúdiójában nyilatkozott a zarándokútról, a pápával való találkozásról, amelyet a Vatikáni Rádió egy későbbi adásában ismertetnek.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Adás/P. Vértesaljai László SJ; Fotó: Vatican News

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:50, péntek | Belföld

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.