Városlista
2019. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Szeptember 14. 10:37, szombat | Helyi

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

A Szent Péter teret megtöltő több tízezer hívő között részt vett a kihallgatáson egy 25 fős szentendrei zarándokcsoport, amelynek vezetői a katekézis végén személyesen is találkozhattak a pápával.

Sólyomné Gyürk Dorottya, a Szentendrei Városi Önkormányzat kulturális alpolgármestere, Gulyás Gábor a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Bécser Róbert ferences atya, a Szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója a kihallgatást követően személyes kihallgatás során találkoztak és pár szót váltottak Ferenc pápával.

Gyürk Dorottya alpolgármester Kucsera Ferencről készült nyomatokat vitt ajándékba Ferenc pápának, és elmondta, Szentendre mártírjának boldoggá avatását szeretnék kezdeményezni. A sorszámozott nyomatokat Krizbai Gergely Krizbo grafikus készítette. Róbert atya Asszonyi Tamás emlékérmet adott ajándékba a pápának, Gulyás Gábor múzeumigazgató az egyházfőnek Vajda Lajos nyomatot ajándékozott, amely remélhetőleg bekerül a Vatikáni Gyűjteménybe.

Mindhárom résztvevő a Vatikáni Rádió stúdiójában nyilatkozott a zarándokútról, a pápával való találkozásról, amelyet a Vatikáni Rádió egy későbbi adásában ismertetnek.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Adás/P. Vértesaljai László SJ; Fotó: Vatican News

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 10. 12:06, csütörtök | Helyi

Az iskolások, az akácos és a focilabda

Kedves összefogásra volt példa a napokban a Barcsay Iskola melletti focipályánál, ahol a gyerekek megunták, hogy a labdáik rendre a kerítés melletti akácos áldozatává válnak.

2019. Október 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Nyílt levél Fülöp Zsolthoz, Szentendre polgármesterjelöltjéhez

Az alábbi nyílt levél érkezett szerkesztőségünkbe azzal a kéréssel, hogy mi is jelentessük meg a benne foglaltakat. Kérésére a levelet most teljes terjedelmében közzétesszük.

2019. Október 09. 08:15, szerda | Helyi

Cserkészek segítenek bevásárolni pismányi időseknek

Sok környéken lakó idős ember számára jelentett csalódást, hogy nemrég bezárt a Pismány ABC. A nehezebbé vált bevásárlásuk megkönnyítéséhez nyújt most segítőkezet a 902-es számú Kucsera cserkészcsapat.

2019. Október 08. 20:07, kedd | Helyi

Ismét törvénytelenül kampányol a TESZ Szentendrén

Megszegi a választási szabályokat Szentendrén a TESZ, ezért a szentendrei Fidesz a helyi választási bizottsághoz fordul.