Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 05. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: Szentendrei Rendőrkapitányság

Szentendrén tartották az autósok „Józan Húsvétot”

Szentendrén tartották az autósok „Józan Húsvétot”

Kevesebb ittas vezető volt idén húsvétkor Pest megyében, közölte a megyei rendőrkapitányság a minap. A statisztika Szentendrén rendkívül kedvező, a fokozott ellenőrzéskor egyetlen ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt idén jelentősen megemelkedett a városunk és a környező települések útjain közlekedő járművek száma. Mivel a húsvéti időszakra jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit, ezért a kampány ideje alatt kiemelten fontos szempont volt az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása, valamint a demonstratív rendőri jelenlét biztosítása. Ennek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása a húsvéti ünnepek alkalmával.

A Pest megyei kapitányságok közt a Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei kiemelt figyelmet fordítottak a közúti közlekedés biztonságának fenntartására, melynek során feladataikat az alábbiakra figyelemmel hajtották végre:

• ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése;
• agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása;
• passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

rendőrség, rendőrségi hírek, fokozott ellenőrzés, ittas vezetés, közút, igazoltatás, szonda, Szentendre,

A március 30. és április 1. (szombat-hétfő) közötti időszakban a rendőrök 82 fő ittasságát ellenőrizték Szentendrén és annak illetékességi területén, melyek közül egy személygépkocsi vezető szervezetében mutattak ki alkoholt, ellene közigazgatási hatósági eljárás indult.

Hatósági engedély elvételére, érvénytelenség miatt egy esetben került sor, két főt pedig figyelmeztetésben részesítettek az egyenruhások.

Helyszíni bírságot összesen 16 esetben szabtak ki a rendőrök, ebből 13 közlekedési szabálysértés miatt, 3 esetben pedig menetokmányokkal elkövetett szabálysértés történt.

Közigazgatási eljárást 2 esetben kezdeményeztek biztonsági öv használatának hiánya miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.